Примож Улага осуђен на 23 месеца затвора због мита

ЉУБЉАНА: Бивши југословенски ски скакач Примож Улага осуђен је на казну затвора од 23 месеца, условно три године, након што је утврђено да је крив за незаконито примање мита од спортиста док је био на челу Словеначке скијашке асоцијације.
1
Фото: Youtube Printscreen

Улага се изјаснио да није крив током расправе 2020. године, али је променио исказ и признао кривицу на суђењу у понедељак, преносе словеначки медији.

Тужилаштво је теретило Улагу, да је, док је био на челу Скијашке асоцијације, тражио од неколико репрезентативаца у скијашким скоковима и двојице тренера део новца од њјихових личних спонзорских уговора.

Двојица ски скакача, Петер Превц и Роберт Крањец, одбили су његов захтев, али је Улага од двојице тренера и ски скакача Андража Пограјца узео 25 посто од њихових спонзорских уговора или неколико хиљада евра од сваког.

После гласина о корупцији Примож Улага је поднео оставку на место председника Словеначке ски асоцијације 2013. године, када је наведено да је то учинио из личних разлога.

У богатој каријери Примож Улага је освојио тимску сребрну медаљу за Југославију на Играма у Калгарију 1988. године, а у Светском купу је остварио девет победа.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести