Скупштина ЕУСА у Мадриду: Подршка и аплаузи Београду

МАДРИД: Промоција Европских универзитеских игара у Београду 2020 одржана је данас у Мадриду на Генералној скупштини Европске универзитетске спортске асоцијације (ЕУСА).
sinisa jasnic, usss
Фото: Siniša Jasnić, foto: usss.org.rs

Челни људи ЕУСА председник Адам Рочек и генерални секретар Матјаж Печовник пружили су пуну подршку делегацији Београда и изразили задовољство што ће на челу Организационог одбора Игара бити премијерка Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Први човек Универзитетског савеза Србије (УССС) Синиша Јаснић упознао је око 200 делегата са Старог континента како теку припреме Београда и најавио да очекује да већ у октобру почну радови на изградњи Националног спортског студентског центра.

"Србија се радује да дочека више од 6.000 студената спортиста у Беграду и још једном потврди углед сјајног домаћина. Имамо подршку Владе, ускоро ћемо одржати и прву седницу Организационог одбора", рекао је Јаснић.

Промоција Игара у Београду није оставила равнодушним делегате Скупштине, који су на крају аплаузом поздравили српску делегацију.

Европске универзитетске игре у Београду одржаће се од 12. до 25. јула 2020. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести