Сомборци сјајни домаћини на Првенству Војводине у боксу

Сомбор је недавно угостио најбоље покрајинске боксере у свим узрасним категоријама. На Првенству Војводине, које су изузетно успешно и на високом нивоу организовали домаћин БК Сомбор и Војвођански боксерски савез (ВБС), надметала су се 103 такмичара (14 девојака) из 30-ак клубова.
boksic
Фото: БСВ

У конкуренцији пионира доминирали су боксери Спартака (Суботица), међу школарцима Сомбор, јуниорима Шајкаш (Жабаљ) и младима Војводина (Нови Сад), док су код дама најбоље биле чланице Шајкаша из Жабља.

„БК Сомбор је учинио изузетне напоре да такмичење протекне у сјајној атмосфери и изузетном амбијенту, уз светлосне ефекте. Оно што нам је драго је то да је публика могла да ужива у квалитетном боксу, да смо видели да на територији Покрајине имамо изузетан потенцијал и да се ниво бокса подиже“, рекао је председник ВБС проф. др Срђан Вукмировић.

С тим су се сложили и гости шампионата попут професора др Небојше Максимовића са Факултет спорта и физичког васпитања и легендарног боксера и председника такмичарске комисије Драгана Васиљевића Дурунге, који су само у суперлативима говорили о квалитету бокса и о организацији.

„Потрудили смо се да будемо добри домаћини, али да и у рингу остваримо значајне резултате, што смо и успели“, рекао је тренер Стојан Кнежевић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести