СП у стрељаштву у Чангвону: Плетикосић на 33. месту

ЧАНГВОН: Само један српски репрезентативац изашао је на борилишта у Чангвону четвртог такмичарског дана 52. светског првенства у стрељаштву.
Stevan-Pletikosic-MK60
Фото: Стеван Плетикосић, фото: ССС

Стеван Плетикосић је гађао малокалибарском пушком из лежећег става (60 метака) и заузео 33. место са 621,7 кругова. Наш најискуснији репрезентативац се нашао у „златној средини“ данашњег надметања, јер на ватрену линију је изашло 60 стрелаца. Међутим, укупно је стартовало је 110 учесника, али њих 50  су такмичење завршили у уторак, у елиминацијама. Плетикосић је у уторак заузео 11. позицију у другој групи елиминација, а он је био једини наш представник у гађању МК пушком из лежећег става.

Злато је освојио је Данац Штефен Олсен. Из 60 хитаца „убио“ је  628,2 круга, а у овој дисциплини нема финала, с обзиром да од Токија 2020. неће бити на програму Олимпијских игара.

За Плетикосића је такмичење МК пушком из лежећег става било добро загревање пред старт у дисциплини олимпијског програма. У четвртак га очекују елиминације у троставу (3 пута 40 метака). Уз Плетикосића, у српском тиму ће  из три става гађати и Миленко Себић и Милутин Стефановић. Пријављено је 105 стрелаца, а 60 њих ће се у петак у квалификацијама борити за финале.

Сем тројице стрелаца пушком на борилишта у четвртак излази и трио српских репрезентативаца пиштољем Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров, који су се у уторак окитили титулом вицешампиона планете МК пиштољем. Сутра је пред њима надметање ваздушним пиштољем. На стартној листи је 117 имена. У дисциплинама ваздушним оружјем нема елиминација, сви стартују у квалификацијама.

Српски стрелци учешће на СП завршавају у суботу. У петак ће се надметати Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић и Драгана Тодоровић (елиминације МК пушка тростав), Зорана Аруновић, Бобана Момчиловић Величковић (прва половина квалификација МК пиштојем), као и једини јуниор у нашем тиму Алекса Митровић (ваздушна пушка). У суботу ће се комплетирати такмичења у троставу и МК пиштољем за даме.

Светско првенство у Чангвону, четврти дан

МК пушка 60 метака лежећи, мушкарци:1. Штефен Олсен (Данска) 628,2, 2. Стијан Богар (Норвешка) 627,8, 3. Томас Матис (Аустрија) 627,1, 4. Дејн Семпсон (Аустралија) 626,9, 5. Сергеј Каменски (Русија) 626,1... 33. Стеван Плетикосић 621,7... Укупно 60 стрелаца (у елиминацијама стартовало 110). С обзиром да дисциплина није олимпијска, пласман се одређује после 60 хитаца основног дела, нема финала.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести