Шпановић: Време ради за мене, исправићу неправду из Лондона 

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је данас да јој је 2017. година била најуспешнија у каријери и да четврто место на Светском првенству у Лондону, након "малера са зихернадлом", не може да поквари утисак, већ само да буде подстицај да у скорој будућости исправи неправду.
ivana spanovic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Одбрањена титула првака Европе у дворани је обележила годину и веома сам поносна на то. Нисам успела да освојим медаљу у Лондону, али не желим да дозволим да поквари утисак јер време ради за мене и створиће прилику да се исправи та неправда. Сматрам да сам довољно способна да се борим и освојим златну медаљу. То није била моја грешка, од ове године не би требало да стоје бројеви на леђима и тиме ће се ситуација знатно поправити", рекла је Шпановићева Танјугу.

Она је данас шести пут узастопно проглашена за најбољу атлетичарку Србије на свечаности у хотелу "Краун плаза" и најавила да ће учествовати на "Сербиа опену" који се одржава 21. фебруара.

"Прошле године нисам наступала на Београдском митингу зато што сам бирала такмичење на подлози каква је била у Арени на ЕП. Ове године биће  другачије јер ће бити иста подлога као у Бирмингему где је Светско првенство. Биће то још једна прилика за мене да се представим пред домаћом публиком и видим где сам две недеље уочи првенства света."

Шпановићева је навела и шта су јој циљеви у 2018. године.

"Увек се борим за највишу степенице на постољу. Ове године ме очекује Светско дворанско и Европско првенство где желим да одбраним титулу како би се појавила на континенталном купу где ћу предстваљати тим Европе и на крају Дијамантска лига где желим да поновим успех", поручила је Шпановићева.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести