Спортисти из ДНР, ЛРН и Запорожја тренирају у Русији

МОСКВА: Више од 2.500 спортиста из Доњецке и Луганске Народне Републике (ДНР и ЛНР), као и из Запорошке области, учествовало је на тренинзима у камповима у различитим регионима Русије, рекао је данас руски министар спорта Олег Матицин.
dnr/YT
Фото: Youtube Printscreen

Матицин је за ТАС С рекао да је од 25. фебруара прошле године у току процес евакуације спортиста, тренерског и помоћног особља који представљају ДНР и ЛНР, као и Запорошку област.

Више од два милиона руских спортиста учествовало је прошле године на спортским турнирима широм земље, а ова бројка укључује и представнике спортских делегација из 30 земаља.

Међународни олимпијски комитет (МОК) издао је 28. фебруара прошле године препоруке међународним спортским федерацијама да забране спортистима из Русије и Белорусије да учествују на међународним турнирима, наводећи као разлог напад Русије на Украјину.

        Већина светских спортских федерација одлучила је након тога да забрани спортистима из Русије и Белорусије учешће на свим међународним спортским турнирима.

 Извршни одбор МОК је на седници 25. јануара предложио  да се појединим спортистима из Русије и Белорусије дозволи учешће на међународним спортским турнирима, али само под одређеним условима.

Ти услови подразумевају да спортисти не Подржавају активно руску специјалну војну операцију у Украјини и да се такмиче под неутралним статусом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести