Сребро на Светском првенству у стрељаштву за српски јуниорски микс

КАИРО: Српски стрелци освојили су и пету медаљу на Светском првенству у Каиру.
Streljastvo/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

До сребра је дошао наш јуниорски микс ваздушном пушком, у саставу Александра Харван и Марко Ивановић, који је у мечу за злато поражен од Кинеза Јинг Шен и Линшу Дуа са 17:7. Иако то резултат не показује, био је то изједначен дуел четворо одличних стрелаца, у којем су Кинези имали мало више концентрације. Бронзане медаље припале су другом миксу Кине, који је победио Американце са 16:0 и Индијцима, који су у веома изједначено дуелу били бољи од Швеђана 16:8. 

Хавранова и Ивановић су најбоље гађали у квалификацијама и с прве позиције, са 629,8 кругова, ушли у борбу за злато. Други наш микс, који су чинили Ања Поповић и Алекса Ракоњац, пласирао се на 21. позицију, са 619,4 кругова. За пласман међу шест, а тиме и борбу за медаље, био је потребан резултат од 625,1 кругова.

Сениорке су се надметале у квалификацијама у гађању малокалибарском пушком из тростава и ниједна наша представница није  успела да се домогне друге фазе и борбе за медаље. За пролаз у другу фазу требало је 587 кругова. Теодора Вукојевић се пласирала на 32. позицију са 582 круга, исти резултат имала је, на 34. месту, и Андреа Арсовић, док је Сања Вукашиновић била 54, са 576 кругова од 70 такмичарки које су дан раније прошле елиминације. Бронзу је освојила Норвежанка Yenet Дуестад са 410 кругова, док је у мечу за злато Кинескиња Ванру Миао победила Новрежанку Yeni Стене са 17:13.

Мушкарци у гађању малокалибарском пушком из тростава прошли су елиминације и пласирали се у квалификације које ће се одржати данас. Милутин Стефановић је у првој групи био 26. са 578 кругова, док је у другој групи Лазар Ковачевић био четврти са 588, а Миленко Себић 14. са 583 кругова.

Данас ће, осим њих тројице, на ватрену линију изаћи и жене екипно у гађању малокалибарском пушком из тростава (Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић, Теодора Вукојевић).

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести