Српска каратисткиња Јована Прековић освојила злато у Токију!

ТОКИО: Српска каратисткиња Јована Прековић освојила је златну медаљу на Олимпијским играма у категорији до 61 килограм пошто је у великом финалу савладала Кинескињу Шаојин Јин.
1
Фото: TANJUG/ AP Photo/Vincent Thian

Медаља Јоване Прековић је осма за Србију на Олимпијским играма у Токију. Пре ње на победничком постољу су били: Милица Мандић (злато) Дамир Микец (сребро). До бронзаних одличја стигли Тијана Богдановић, Миленко Себић, Зураби Датунашвили и баскеташи, док су ватерполисти пласманом у финале обезбедили минимум сребро.

Прековић: Све ово радим из љубави....

ТОКИО: Нисам осећала притисак пред мечеве, али сам била изузетно оптерећена пре него што сам дошла у Јапан.

Прошла сам кроз тежак психолошки период где сам се борила сама са собом, изјавила је Јована Прековић, након што је постала олимпијска шампионка у каратеу.

"Ништа ми није ишло на тренингу, али ни у једном тренутку нисам губила наду. Знала сам да ће бити као што сам замишљала. Кроз мечеве у групи што сам "радила" имала сам благи притисак, али само такмичарски, ништа непотребно. Сада сам пресрећна, осећај је сјајан", рекла је Прековић српским извештачима из Токија.

Прековић има само 25 година и ујединила је титуле европске, светске и олимпијске шампионке.

"Лепо звучи, карате тренирам од пете године. Стварно ово радим из љубави. Ништа код мене не би функционисало другачије. Све време сам причала себи: ”Ти ово волиш, ти си шампион”. То ме је водило све време", истакла је Прековић.

Јована Прековић преко Туркиње до финала у каратеу

ТОКИЈО: Јована Прековић пласирала се у финале олимпијског турнира у каратеу.

Она је са 2:0 савладала Туркињу Мерве Чобан. 

Председник Вучић честитао Прековић на злату

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је честитао каратисткињи Јовани Прековић златну медаљу коју је освојила на Олимпијским играма.

"Драга Јована, од срца Вам честитам на освојеној медаљи и на још једном злату које сада сија на олимпијском небу Србије! Цела земља је поносна на Вас! Хвала Вам на овом величанственом успеху и радости коју сте нам даровали! Браво, Јована! ", написао је председник Вучић на свом Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести