Српски аутомобилиста Душан Борковић стартује у Ендуренс купу

Душан Борковић креће у нову сезону и то као први аутомобилиста с наших простора који наступа у „GT World Challenge Europe Endurance Cup„. Најбољи српски аутомобилиста возиће Мерцедес - АМГ ГТ3 Ево за шпански тим Мадпанда Моторспорт, који има дугогодишње искуство и успехе у овом шампионату.
ПР ТИМ/ Душан Борковић
Фото: ПР ТИМ/ Душан Борковић

Прва трка је од 1. до 3. априла у Имоли, а сезона се завршава 2. октобра у Барселони, на домаћој стази Душановог тима.

– Одлука да пређем са туринг трка на ГТ ендуранс није дошла лако. За мене и мој НИС Петрол рејсинг тим ово је потпуно ново искуство и велики изазов. Свакако ћемо дати све од себе да надмашимо очекивања и будемо вредан део Мадпанда Моторспорт тима који се показао као веома добар у овој категорији – рекао је Борковић.

О атрактивнсоти такмичења до сада су најбоље сведочили снажни аутомобили на стартном гриду и бројност гледалаца, али ове године то је свакако учешће планетарне звезде Валентина Росија.

– Шта бих још у каријери могао да пожелим, осим да делим стазу са Росијем. Делио сам је успешно са Лоебом и то је било остварење једног сна. Сада сам желео промену и направио сам је у најбољем смеру. Изабрао сам такмичење за које су ми потребне потпуно нове вештине и желим да сам себи подижем границе – рекао је Борковић.

Наш аутомобилиста истакао је да ће морати да коригује доста тога у вожњи у новом изазову у 29. професионалној сезони. 

– Овде се на стартном гриду налази између 40 и 60 најбољих аутомобила на свету и мораћу потребу за улажењем у дуеле да сведем на минимум. Сваку трку возим са још два возача са којима делим аутомобил и тимски правимо тактику. За свакога ће морати да се адаптира седиште које ће се радити по мени због висине, а улазак у бокс за промену возача, сипање горива и мењање гума траје само 40 секунди – нагласио је Борковић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести