Стрељачка репрезентација Србије на Светском купу у Бакуу

БЕОГРАД: Стрељачка репрезентација Србије учествоваће на Светском купу у Бакуу од 10. до 14. маја.
s
Фото: serbianshooting.rs

Стручни штаб Стрељачког савеза Србије је за такмичење у главном граду Азербејџана одредио екипу од 13 чланова.

У саставу су за дисциплину пиштољ - жене: Зорана Аруновић, Јована Тодоровић, као и мушкарци: Дамир Микец, Душко Петров и Димитрије Гргић. За дисциплину пушка - жене: Андреа Арсовић, Теодора Вукојевић, Ивана Анђушић Максимовић, Сања Вукашиновић, као и мушкарци: Миленко Себић, Лазар Ковачевић, Милутин Стефановић и Марко Ивановић.

Стручни штаб чине селектор за пиштољ Јасна Шекарић, тренер за пиштољ Горан Микец и Јелена Аруновић, као и тренери за пушку Стеван Плетикосић, и Алина Себић.

Спортски директор ССС Драган Марковић каже да је предстојећи Светски куп једно од најважнијих такмичења у првој половини године.

Баку ће у другој половини августа бити домаћин Светског првенства у истом спортском центру на коме ће бити одржан Светски куп. У програму за ову смо сезону смо планирали бројнију екипу за Светски куп у Бакуу, управо због тога што је предстојећи турнир својеврсна припрема за Светско првенство. Скоро сви репрезентативци који иду на Светски куп ће учествовати и на Светском првенству, па ће им предстојеће такмичење много значити да осете атмосферу и упознају борилишта, истакао је Марковић.

Светски куп у Бакуу ће бити прво међународно такмичење у овој години које ће бити одржано по коначној верзији правила која ће важити и на Олимпијским играма у Паризу.

Међународна спортска стрељачка федерација (ИССФ) је недавно, после одобрења Међународног олимпијског комитета, одлучила да ће финала у Паризу бити одржана по истом формату као и на ОИ у Токију. Промене које су у међувремену прављене више нису на снази, у финалима неће бити дуела за злато.

У Бакуу ће нас представљати сви сениорски репрезентативци, имамо јаку репрезентацију, стога верујемо да могу да уђу у борбу за финала и медаље у врло јакој конкуренцији, додао је Марковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести