ШВАЈЦАРСКА СКИЈАШИЦА ЛАРА ГУТ-БЕХРАМИ ОСВОЈИЛА Велики кристални глобус у СК

Швајцарска скијашица Лара Гут-Бехрами освојила је Велики кристални глобус, пошто је данас заузела 10. место у трци велеслалома на финалу Светског купа у Залбаху.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Alessandro Trovati)

Лара Гут-Бехрами је по други пут у каријери освојила Велики кристални глобус у Светском купу. Она две трке пре краја сезоне има 1.680 бодова, док је Италијанка Федерика Брињоне друга са 1.472 поена.

Швајцарска скијашица је данас освојила и Мали кристални глобус у велеслалому са 771. бодом, док је Брињоне друга са 750.

Прво место у данашњем последњем велеслалому сезоне заузела је Брињоне, која је остварила време од два минута, 20 секунди и пет стотинки. Друга је била Новозеланђанка Алис Робинсон, која је за победницом каснила секунду и 36 стотинки.

Мали кристални глобус у слалому освојила је раније Американка Микаела Шифрин, а до краја сезоне биће вожена још по једна трка у спусту и супервелеслалому.

Лара Гут-Бехрами је водећа и у спусту и у супервелеслалому и има шансе да наредног викенда освоји још два Мала кристална глобуса у овим дисциплинама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести