Светски куп параглајдера у Нишу

НИШ: Ваздухопловни савез Србије организује Светски куп у параглајдингу, због којег ће 130 најискуснијих пилота света из 30 земаља посетити Србију и такмичити у небеским тркама и до 100 км, без мотора, на висинама до 3.500 метара, саопштено је данас из Ваздухопловног савеза Србије.
Paraglajding Foto: Vazduhoplovni savez Srbije
Фото: Vazduhoplovni savez Srbije

Наша земља једна је од пет дестинација, поред Француске, Швајцарске, Бразила и Еквадора, у којој се организује такмичење ове године, а током такмичења, пилоти ће из правца Ниша летети према Пироту, Зајечару, Лесковцу, Врању и Димитровграду.

Пилоти ће се, од 17. до 24. јуна, надметати у ваздушним тркама од 70-100 км које трају од два и по до четири сата, у летелицама које немају моторе, а свако од њих прати се сателитски из штаба такмичења и у сваком тренутку се зна његова тачна позиција, што се преноси преко сајта такмичења у реалном времену.

Србију ће на овом такмичењу представљати шест пилота - Владимир Бачанин, Срђан Ристановић, Драган Мартиновић, Предраг Дудић, Срђан Кесић и Милан Стевић, док, такмичење су подржали влада Србије, Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, град Ниш и општина Пантелеј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести