Тадија Качар уочи Светског првенства у боксу: Велики изазов за организаторе и борце

Београд ће од 25. октобра до 5. новембра бити домаћин најбољим планетарним боксереима пошто је организатор Светског шампионата.
21 kacar tadija
Фото: Приватна архива

Наша престоница је и давне 1978. године била домаћин Светског првенства, на коме су наши борци освојили чак шест сребрних и једну бронзану медаљу. Међу освајачима медаља био је и Тадија Качар.

- Радо евоцирам успомене на мај у Београду 1978.године и Светско првенство за незаборав. Сребрне медаље тада су освојили: Фазлија Шаћировић, Братислав Ристић, Миодраг Перуновић, Мемет Богујевци, Тадија Качар и Драган Вујковић, а Слободан Качар је освојио бронзу.То је био највећи успех југословенског бокса, до данас недостижан - рекао је Тадија Качар, који је више од пола века активан у боксу.

Следећег месеца у београдској Арени бориће се најбољи боксери и боксерке са свих меридијана.

- Надамо се успеху  српског олимпијског бокса, освајању бар једне медаље. У последње четири године, од како је председник Савеза Србије Ненад Боровчанин, завладала је позитивна клима. Када се Савез не мучи са финасијама онда све иде како треба, подиже се ниво струке, бокса, укупне организације. Светско првенство у Београду је прворазредна приредба и велики изазов за организаторе и борце. Верујем да се сви спортисти радују што се овако велика  приредба одржава у нашој земљи, нарочито ми боксери. Сигуран сам да ће такмичење протећи на највишем нивоу и  да ће се наши борци показати у лепом светлу – казао је Качар, иначе и освајач сребрне олимпијске медаље.  

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести