Такмичари Мачевалачког клуба Омладинац из Зрењанина индивидуално тренирали и за време пандемије

Мачевалачки клуб Омладинац из Зрењанина организовао се и у време пандемије коронавируса.
omlaDINCI
Фото: Талентовани и вредни: Такмичари зрењанинског Омладинца, фото: Приватна архива

Чланови клуба тренирали су код куће, према програму тренера Николе Петровића. Не пада им лако чињеница да нису на окупу, као ни да се државно првенство, за које су се вредно припремали, по свему судећи неће одржати. То их, ипак, не омета да вредно тренирају и да се већ сада радују заједничким припремама у августу.

– У актуелној сезони вредно смо радили. Захваљујући доброј промоцији у школама, прошле јесени клуб је добио осам нових чланова – каже тренер Никола Петровић.

Резултати нису изостали. На турниру Трофеј Црвене звезде Патрик Барши освојио је златну, а Стефан Нешић, Теодора Голић и Нађа Радловачки бронзане медаље.

– Због мањка домаћих такмичења, организовали смо два незванична надметања, на којима се појавило преко 60 такмичара из осам домаћих клубова. То је добро због спаринга, провере форме, као и дружења деце која ове године нису ишла на много домаћих такмичења, јер их Савез није организовао. Искрено смо се изненадили великим одзивом, али смо се добро снашли. Осим домаћег Омладинца и Карике из Вршца, учествовали су и клубови Мачеви и маске из Новог Сада, Карађорђе из Панчева, Војводина и Прима из Новог Сада и Силни и Железничар из Београда. И на овим смо турнирима имали одличне резултате.

Омладинац практикује да одлази на што више турнира у иностранству, пре свега оних у региону. У овој сезони пионири и кадети су ишли на турнире у Мађарску, Румунију, Хрватску, Грчку, Словенију и Словачку.

– Ми смо млада екипа и, имајући то у виду, на турнирима смо, по мом мишљењу, постигли врло добре резултате. Учешће на међународним турнирима је веома важно за стицање искуства и самопоуздања. На крају, битно је и упознавање и дружење.

Тренер Петровић похваљује срчаност и борбеност свих учесника на  досадашњим турнирима – Косту Кантара, Патрика Баршија, Стефана Нешића, Нине Сел, Анастасије Брусин, Давида Ујчића и Теодоре Поморишац. А тек је требало да се нижу успеси, зато је свима у Омладинцу жао што је због пандемије отказан Ускршњи турнир, који је почетком априла требало да се одржи у Зрењанину.

– Имали смо одличан одзив, јер је на турниру требало да учествују сви домаћи клубови, као и клубови из Хрватске, Мађарске, Румуније, Македоније, Словеније, Турске и Катара. У контакту смо са свим тим клубовима и чим буде прилика турнир ће бити одржан – најавио је Петровић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести