Termag Challenge Race на ЈАХОРИНИ одушевио и ове године; за јул заказан ТЕРМАГ МТБ МАРАТОН

САРАЈЕВО: На Јахорини је, у организацији хотела Термаг, одржана још једна традиционална трејл трка "Termag Challenge Race".
t
Фото: Promo/Termag Challenge Race 2023.

Реч је о једној од најважнијих и најбоље организованих траил трка у југоисточној Европи која се одржава седму годину заредом, те је постала део спортско-рекреативне традиције у БиХ али и у региону. Трка је специфична по даљини и тежини стаза али и препрекама које учесници треба успешно да свладају како би дошли до циља.

Тако је ове године на трци учествовало више од 200 такмичара и то на три стазе: плавој дужине 9 километара, црвеној дужине 14 километара и црној дужине 21 километар.

Организатори су ове године нагласак ставили на рекреацију за целу породицу па је тако осмишљена и посебна породична трка на стази дугачкој четири километра, а која је била предвиђена за заједничко учествовање родитеља и деце.

Чаробне шуме, импресивне лепоте, свеже температуре, чист ваздух и обиље забаве обележиле су овогодишњи “Termag Challenge Race” на којем су учрсвовали такмичари из целог региона, а победу су у мушкој категорији однели Борис Станојевић (плава стаза), Невен Цицовић (црвена стаза) и Ернис Џемџић.

У женској категорији победнице су Асја Ћесир (плава стаза), Емина Бегић (црвена стаза) и Мишел Врховац (црна стаза).

Фото: Promo/Termag Challenge Race 2023.

У категорији породичне трке победу је однела породица Дејана Лучића.

По завршетку трке, победници су изјавили да је иза њих незаборавно спортско и рекреативно искуство.

- Одушевљени смо организацијом и резултатима. Свима препоручујемо учествовање на овом такмичењу јер је лек за душу и тело, а посебно нас радује што Termag Challenge Race добија контуре озбиљног међународног такмичења па је тим више овај догађај релевантнији и узбудљивији - сложили су се победници који су се с осталим такмичарима затим упутили на DJ Party уз аутохтоне делиције.

Татјана Кос, задужена за одное с јавношћу хотела Термаг изјавила је:

- Веома смо поносни што седму годину заредом учествујемо у организацији догађаја који иде за промоцијом здравог начина живота, одрживог туризма и забаве. Термаг Цхалленге Раце постао је без сумње важан спортски догађај у БиХ којем приступа све више учесника. Из године у годину настојимо да оплеменимо садржај такмичења на бајковитим планинским путевима Јахорине као једне од најлепших планина у Европи с важним рекреативним значајем за целу БиХ. Трудимо се да и инфраструктуру подигнемо на најбољи могући ниво па смо у склопу хотела осигурали простор и аниматора за сву децу чији су родитељи учествовали у захтевнијим тркама. Ишли смо за тим да ово буде безбрижни породични али опет адреналином подигнути догађај.

Фото: Promo/Termag Challenge Race 2023.

Из Термага су овом приликом најавили још два важна спортско-рекреативна догађаја који ће се одржати на лето. Први је Термаг МТБ маратон који се одржава у јулу. Први пут одржан је 2020. године, а захваљујући одличној организацији маратона протеклих неколико година, Термагу је поверена организација једне од МТБ трка у склопу државног првенства БиХ.

У августу ће се одржати Термаг триатлон. Реч је о првом таквом догађају у региону, а такмичари ће се имати прилику да се окушају у екипној и појединачној конкуренцији у којој ће бити заступљене вожња бициклом, пливање и трчање с препрекама.

Фото: Promo/Termag Challenge Race 2023.

- Овакав облик пролећних и летњих манифестација сматрамо важним за стратешко позиционирање БиХ као дестинације за активни туризам у домаћем али и у међународном контексту. Наш је циљ био да свету покажемо да се на Јахорини итекако има шта радити и кад нема снега. Посебно нас радује што је таква филозофија прихваћена међу гостима из Србије, Хрватске, Словеније и Црне Горе - рекао је Милан Ђапић, директор за спорт и рекреацију хотела Термаг.

Фото: Promo/Termag Challenge Race 2023.

Иначе, хотел Термаг један је од најдуговечнијих и најпрестижнијих БиХ хотела са стратешком важношћу за БиХ туризам у смислу запошљавања, инвестиција и развоја туристичког сектора. Смештен је у близини жичаре у срцу ски-центра на Јахорини, некадашњем Олимпијском центру.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести