Топићева о ФАНТАСТИЧНОМ УСПЕХУ у Будимпешти: Недостајало ми је мало среће СПРЕМНА САМ за НОВЕ ИЗАЗОВЕ

Млада српска атлетичарка Ангелина Топић остварила је фантастичан успех у Будимпешти, освојивши седмо место у дисциплини скок увис.
a
Фото: Printscreen/Instagram/dragutintopic

Ангелина је ексклузивно за Телеграф изнела утиске након свог првог сениорског светског шампионата.

Јако сам задовољна овим самим учешћем, на овом, мени до сада највећем првенству. Резултатски гледано, да је могло боље, могло је мало. Дуга је сезона, фалило је ту мало и енергије и свежине. Јако сам задовољна самим пласманом, самим резултатом. За медаљу је реално гледано требало доста. Ово су заиста невероватне девојке, које су већ сада на неким тим висинама од два метра. И овом потенцијалном прескоченом висином, 1.97, не верујем да би пласман био нешто бољи, али ја сам заиста презадовољна. Сезона није готова и даље. За мало мање од месец дана ћу имати још једно велико такмичење, односно деби на финалу Дијамантске лиге. Јако ми је драго што сам са 18 година добила прилику да се такмичим поред овако изузетних девојака, и да научим нешто од њих, да видим нешто ново и да стичем толико искуства, са овако великог првенства, почела је Ангелина.

Истакла је да је била спремна за изазове.

-  На овако великим такмичењима, ретко кад почетна висина буде нижа од 1.85, тако да сам и за ово била спремна. Знала сам неколико дана раније да ће износити толико.

Ипак, на крају није успела да прескочи 1.97 метара, а како је сама истакла, недостајало је и мало среће.

- Ту је увек много фактора који су заслужни за тај неуспешан скок. Да је фалило мало среће, фалило је. Ја сам имала један скок ове сезоне на тих 1.97, такође, у трећем покушају, чини ми се, који је веома личио на овај, али ето, тада је било мало више среће и Бог је рекао да ћу да ће летвица да остане тада ту, а данас да неће - закључила је Топићева.

Телеграф

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести