Удовичић: Градимо дворану вредну 12 милиона евра

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио је данас да ће у току године почети радови на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане на Кошутњаку у склопу Националног тренинг центра.
udovicic, dvorana, tanjug video
Фото: Tanjug (Video)

Нова дворана у оквиру комплекса СРЦ "Кошутњак“ у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије простираће се на површини од 3,36 хектара, а укупно вредност инвестиције износи 12 милиона евра.

"Циљ оваквих улагања Владе је да се и даље развија и унапреди спортска инфраструктура и то објектима као што ће бити ова мултифункционална дворана који испуњавају све стандарде и захтеве савременог врхунског спорта. На једном месту имаћемо обезбеђене све услове како за оптималан тренинг, тако и за праћење здравственог стања и опоравка спортиста“, рекао је Удовичић.

У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.
Сваки од поменутих спортова имаће аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, специјализована борилишта, стрељану и вештачку стену, сауне, просторије за масажу, наменске теретане, канцеларије за тренере.

Просторије у оквиру мултифункционалне дворане намењене сваком од поменутих спортова простираће се на површини од по 800 до 1.000 квадратних метара, у складу са захтевима појединачних спортских савеза, као и стандардима за ове спортове.

Поред тога, на располагању ће бити и заједнички садржаји у оквиру објекта зона за релаксацију, главна теретана, спортска сала за такмичења и спортове са лоптом. 

"Желимо да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, већ да спортисти из других земаља долазе у наше центре", истакао је Удовичић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, олимпијски шампион у рвању, истакао је да улагањем у овако велики објекат на светском нивоу, држава показује колико су јој важни спортисти и спортски радници.

"Овом мултифункционалном двораном, која ће се изградити, стварају нам се изузетни услови за тренирање, а на нама је да вредно тренирамо и наставимо да Србији доносимо медаље”, рекао је Штефанек.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић истакао је да је Завод кућа свих спортиста и да ће поред свих спортских садржаја које данас Завод има ова дворана бити јединствена у региону и шире, јер на једном месту СРЦ „Кошутњак“ има и смештајне капацитете и комплетну здравствену заштиту и све услове за припреме и трениг спортиста. 

"Ово што смо данас видели је надмашило сва моја очекивања, желим да се захвалим Министарству омладине и спорта што су препознали наш рад, труд, залагање и наше резултате и што добијамо овакав тренинг центар. Овај објекат задовољава услове за све спортове и спортисте и допринеће нашим резултатима“, рекла је олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић.

Догађају су присуствовали државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић, председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, генерални секретари и остали представници савеза.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести