Аркус лига: Панчевци за мајсторицу, Новосађани за финале

Рукометаши Војводине повели су полуфиналној серији плеј-офа Аркус лиге победивши у првом мечу Динамо 26:23 на Сланој бари, истина, много теже него што је то било очекивано.
Дневник/Ф. Бакић/ Бранко Томић оптимиста пред меч с Динамом
Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Бранко Томић оптимиста пред меч с Динамом

Данас се игра други меч, а домаћин ће бити Динамо, који је игром у Новом Саду показао да може да помрси рачуне 10-оструком шампиону Србије.

У првој утакмици повређени су Милош Грозданић из Војводине, тако да је упитно да ли ће наступити, док је Данило Радовић из Динама повредио менискус, те неће моћи да помогне саиграчима, као ни пивот Панчеваца Урош Павловић који је због плавог картона суспендован.

Средњи бек Војводине Бранко Томић уверен је да ће екипа у Панчеву показати право лице.

– Победили смо у првом мечу, иако нисмо били на висини задатка и то нам је опомена пред данашњи окршај. Ипак, успели смо да савладамо одличну екипу, а то нам је показатељ да, и када не играмо најбоље што знамо, можемо да победимо. У томе је наша снага. Панчевци су нам показали зубе у првих 60 минута и прилично нас намучили. Очекујем да буду још бољи код куће, али сам исто тако сигуран да ћемо успети поново да их победимо и пласирамо се у финале након две утакмице. То би нам много значило, највише због одмора, који нам је и те како потребан. Предстоје нам најважнији мечеви у сезони у којима не смемо да закажемо и зато би било одлично да полуфиналну серију решимо у Панчеву – јасан је рођени Зрењанинац у редовима бело-црвених.

У другом полуфиналу Партизан је у Београду савладао Металопластику 29:24, а сутра ће одмерити снаге у Шапцу од 19.30 часова, где Шапчани имају императив победе уколико желе да се пласирају у финале.

В. Г.

Полуфинале 2. утакмица

Данас

Динамо – Војводина   (18)

Сутра

Партизан - Металопластика        (19.30)

Евентуалне мајсторице играју се 20. и 21. маја.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести