Брегар: Примарни ЦИЉ ЈЕ ДА СА НОВОМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ ПРОЂЕМО ГРУПУ на СП

БЕОГРАД: Селектор рукометашица Србије Урош Брегар анализирао је данашњи жреб за Светско првенство и истакао да је примарни циљ да са новом репрезентацијом прођемо групну фазу.
bregar
Фото: Youtube Printscreen

Светско првенство је на програму од 29. новембра ове године, а Српкиње ће у оквиру групе Е снаге одмерити са домаћином Данском, као и са Румунијом и Чилеом. Уз Данску, домаћини шампионата су и Шведска и Норвешка.

"Добили смо домаћина, искрено ја то највише волим јер ће нас гледати велики број гледалаца. Данска је играла финале последњег ЕП и апсолутни је фаворит у групи. Последњих неколико година играју заиста врхунски. Румунија је на претходном Европском првенству играла веома добро и била надомак уласка у полуфинале. Они доста улажу и организацијом овог ЕП верују селекцији која већ даје неколико сениорских репрезентативки. Они су као и ми почели са подмлађивањем тима", рекао је Брегар.

Словеначки стручњак је задовољан што су избегнути исланд и Аустрија.

"Морам да кажем да смо имали среће кад смо извукли Чиле, а да смо избегли тимове попут Исланда и Аустрије. Кроз ту репрезентацију ћемо тражити пролаз у други круг. Примарно је да са новом репрезентацијом прођемо групу и да одиграмо минимум шест утакмица што ће нам бити велико искуство и у квалификацијама за одлазак на шампионат Европе следеће године", закључио је Брегар.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести