Ђерона: Задовољан сам припремама у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Мушка рукометна репрезентација Србије, након неколико дана припрема у Крагујевцу, кренула је пут Жубрија, где ће играти два контролна меча са селекцијом Чешке.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Орлови" су у мартовској ЕХФ недељи поново на окупу после Европског првенства одржаног у јануару и припремају се за важне бараж мечеве за Светско првенство које их очекује у априлу.

"Овај период нам је послужио добро да проведемо мало времена заједно и као опоравак, пре свега на менталном плану после свих проблема у јануару - да поново будемо група и наставимо са планираним радом. Више сам него задовољан како је све протекло, спремамо се за пут у Чешку на две провере и да видимо где смо. Нажалост, Јовица Николић је повређен и неће моћи да путује са нама у Чешку, такође Марко Милосављевић није могао да нам се придружи, али сви остали су спремни и припреме су протекле добро", рекао је селектор рукометаша Тони Ђерона за сајт РСС.

Утакмице против Чешке на програму су петак и суботу од 18 сати у Жубрију.

"Анализирали смо Чешку, променили су селектора и очекујемо нешто другачији систем њихове игре, али могућност да играмо две утакмице заредом са истим противником је одлична вежба за квалификације у априлу. Имаћемо две утакмице у размаку од неколико дана и то време ће бити искоришћено за рад на детаљима, да исправимо неке ствари са прве утакмице", рекао је селектор.

Ðерона истиче да су дани рада у Крагујевца одлична прилика да упознају место и халу Језеро у којој ће играти реванш меч баража за Светско првенство.

"Била је ово одлична прилика да упознамо место и халу у којој ћемо играти. Надам се да ће трибине бити пуне и да ћемо имати подршку у овако важном мечу. Имао сам прилику да видим каква је атмосфера у овој хали када је присутан велики број навијача, надам се да ће тако бити и у утакмицама баража и сигурно је да би нам то доста помогло", рекао је Ђерона.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести