ДОШЛЕ ДА ИГРАЈУ, ПА ПОБЕГЛЕ У БОЉИ ЖИВОТ Нестале рукометашице Камеруна пред меч са Хрватском у Шведској

Женска рукометна репрезентација Камеруна биће неочекивано ослабљена у утакмици са Хрватском на Светском првенству у Шведској, јер су две играчице нестале из кампа националног тима ове афричке земље у ноћи између четвртка и петка. 
rukomet
Фото: pixabay.com

Бенедикт Манга Амбаса и Маријан Батамаг нису се појавиле на доручку, а касније је утврђено да се нису ни „успавале“, напротив. 

Њима је успело да утекну упркос томе што је Рукометни савез Камеруна, свестан да ова пракса постоји већ дужи низ година, имао организовану „пратњу“ чији је задатак био да спречи евентуалну трансформацију из спортисте у мигранта. 

„Видела сам извештаје да су две играчице нестале. У Савезу кажу да су пазили добро на своју екипу, али нису криви што су њих две нестале“, изјавила је камерунска новинарка Леокадија Бонгбен у интервјуу za gohandball.com. 

Летос је пред меч Хрватска – Бурунди на Светском првенству за кадете нестало чак десет младића из редова афричке селекције, али су убрзо пронађени у Белгији. 

Хрватска и Камерун састају се у суботу од 18 часова у дворани „Скандинавијум“ у Гетеборгу, у исто време када ће у „Јиске Банк Боксену“ у Хернингу почети дуел између рукометашица Србије и Немачке.

(Sportklub)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести