ЕХФ Куп: Војводинa убедљивa против Грин Парк Тајгерса

Рукометаши Војводине лако су савладали холандски Грин Парк Тајгерс у првом мечу 2. кола квалификација за ЕХФ Куп.
SEHA liga
Фото: SEHA liga

Војводина – Грин Парк Тајгерс 29:21 (18:10)

НОВИ САД: Хала: Слана бара, гледалаца: 150, судије: Дојчинов и Горецов (Бугарска). Искључења: Војводина 12, Грин Парк Тајгерс 10 минута. Седмерци: Војводина 5 (4), Грин Парк Тајгерс 3 (3).

ВОЈВОДИНА: Овчина 1, Милић 1, Мирковић 2, Челица 4, Потпара 1, Перовић, Маријанац, Ратковић 3, Продановић, Томић, Станковић 4 (2), Николић 6, Тркуља 4, Веркић (15 одбрана), Милашевић, Грозданић 3 (2).

ГРИН ПАРК ТАЈГЕРС: Бирјовану (6 одбрана), Декер 5, Кастин, Бумхувер, Ван Дам 1, Ван Оферен 1, Вербејџ (3 одбране), Бенгамен 2, Јансен 3, Траинавичијус 3 (1), Блаув 3 (2), Оудерланд 1, Ботинга 1, Ван Дијк 1.

Новосађани су на почетку овосезонског такмичења у Европи, на домаћем терену приказали одличну игру током целог сусрета и стекли су леп капитал пред одлазак у Алсмер на реванш.

Одлично су домаћини почели меч, Челица је са два гола начео мрежу Холанђана и после контре Грозданића повели су 5:1. Нису могли гости да пробију чврсту одбрану Новосађана, који су и у нападу имали креативна решења. Тркуља је погодио иза леђа за 10:4, а на свом препознатљивом нивоу био је голман Војводине Светислав Веркић. Када нису промашивали цео гол, капитен црвено–белих је заустављао шутеве гостујуће екипе. Тренер домаћих Борис Ројевић имао је на располагању све играче и самим тим и луксуз да на средини првог полувремена промени целу поставу у односу на ону која је почела сусрет. Пошто је Мирковић затресао мрежу противника за 12:5, реаговао је тајм–аутом стратег Холанђана, али ни то није ништа вредело. Војводина је наставила у одличном ритму и после две украдене лопте и дуела један на један са голманом, дошла је на плус 9 – 17:8. На полувреме је српски шампион отишао са лепом предношћу од осам голова (18:10).

У наставку се у стрелце уписао и Потпара који је тако режирао прву двосифрену предност Војводине од 21:11, а после два успешна напада Станковића стигли су домаћи и до 12 разлике (24:12). Ни промена чувара мреже није помогла Холанђанима, који никако нису успевали да зауставе захуктале црвено–беле. Иако је водила 24:14, Војводина једно време није налазила пут до гола противника, па је Ројевић реаговао тајм–аутом. Сушни период одмах су прекинули Мирковић и Ратковић, а домаћин је на осам минута до краја водио 27:16.

Почели су гости лакше да долазе до погодака, голмани су им се коначно разбудили па су се приближили на 28:20, али до краја нису успели озбиљније да припрете Новосађанима. Војводина за седам дана игра реванш меч у Холандији.       

К. Б угарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести