ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ: Зa Ол-стар тим номиновано 48 играча

(Од нашег специјалног извештача из Немачке)
с
Фото: ЕХФ

Европска рукометна федерација (ЕХФ) објавила је имена 48 номинованих играча за Ол-стар тим Европског првенства 2024. у Немачкој.

За сваку позицију је кандидовано по шест играча и дефанзивци. Поред љубитеља рукомета, гласаће и стручни тим ЕХФ-а. Гласање ће трајати до суботе у поноћ. Ол стар тим биће објављен пре утакмице за треће место. Биће изабран и најкориснији играч (МВП). Заинтересовани могу да гласају на ЕХФ апликацији.

У ужи избор су ушли следећи рукометаши:

ГОЛМАНИ: Константин Местл (Аустрија), Доминик Кузмановић (Хрватска), Емил Нилсен (Данска), Андреас Волф (Немачка), Андреас Паличка (Шведска).

ЛЕВА КРИЛА: Себастијан Фримел (Аустрија), Емил Јакобсен (Данска), Бјарки Мал Елисон (Исланд), Рутгер Тен Велде (Холандија), Александар Блонц (Норвешка), Хампус Ване (Шведска).

ЛЕВИ БЕКОВИ : Никола Билик (Аустрија), Симон Питлик (Данска), Никола Карабатић (Француска), Јулијан Костер (Немачка), Мартим Коста (Португалија), Борут Мачковшек (Словенија).

СРЕДЊИ БЕКОВИ: Лукас Хутечек (Аустрија), Недим Ремили (Француска), Јури Нор (Немачка), Лук Штајнс (Холандија), Алекс Влах (Словенија), Џим Готфридсон (Шведска).

ДЕСНИ БЕКОВИ: Матијас Гидсел (Данска), Дика Мем (Француска), Габор Анћин (Мађарска), Омар Игни Магнусон (Исланд), Франсиско Коста (Португалија), Нилс Верстјенен (Холандија).

ДЕСНА КРИЛА: Марио Шостарић (Хрватска), Роберт Вебер (Аустрија), Тимо Кастенинг (Немачка), Педро Портела (Португал), Гаспер Маргуч (Словенија), Себастијан Карлсон (Шведска).

ПИВОТИ: Луис Фраде (Португал), Бенце Банхиди (Мађарска), Јоханес Гола (Немачка), Лудовик Фабрегас (Француска), Магнус Саугструп (Данска), Тобијас Вагнер (Аустрија).

ДЕФАНЗИВЦИ: Лука Карабатић (Француска), Јулијан Костер (Немачка), Магнус Саугструп (Данска), Адријан Шипош (Мађарска), Верон Начиновић (Хрватска).

У НАЈАВИ НОВИ СПЕКТАКЛ НА ЕУРО 2028

Финале на стадиону Реал Мадрида

Рекорд који су Немци поставили првог дана Европског првенства у Дизелдорфу и цифра од 53.586 гледалаца тешко да ће дуго трајати. Шпанска „Марка” пише да је председник локалног савеза Франсиско Бласкез открио да је у плану да се финале Европског првенства 2028. године, које ће се играти у Швајцарској, Португалу и Шпанији, одиграти на стадиону. Реч је о стадиону Сантјаго Бернабеу, који има капацитет од 83.000 гледалаца када су фудбалске утакмице у питању, али како год да је прилагођен рукометној утакмици, гледалаца би било више него у Дизелдорфу.

– Разговарамо са шпанским савезом о томе да се последњи викенд Еура 2028. игра у Мадриду и било би лепо да је то стадион Сантјаго Бернабеу. До недавно сам се плашио идеје о финалу на стадиону јер увек постоји ризик да нешто не успе. Али, сада верујем да ако постоји добра организациона спремност то је сасвим реално. Име "Бернабеу" звучи заиста добро. Година 2028. је далеко, али ми интензивно разматрамо све аспекте како бисмо ову идеју претворили у стварност – рекао је председник ЕХФ-а Михаел Видерер немачком „Билду“.

Претходно ће се Евро 2026. играти у Данској, Шведској и Норвешкој, али је мало вероватно да ће Скандинавци експериментисати са играњем рукометних утакмица на фудбалским стадионима.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести