Финалe Купа Србије: Војводина на корак до трипле круне

Рукометаши Војводине савладали су Динамо у првој утакмици националног Купа "проф. др Бранислав Покрајац".
В. Фифа /Детаљ са утакмице
Фото: В. Фифа /Детаљ са утакмице

Новосађани су се мучили на почетку меча одржавали су егал и полако су преузимали вођство. На средини другог полувремена додали су гас стекли осетнију и дошли до важног тријумфа. Победник Купа која након одиграног и другог сусрета буде имала бољу гол разлику.

Уводни минути сусрета донели су као што се и очекивало грубу игру и напетост. Војводина је играла солидно у нападу и када није успевала да постигне гол имали су шансу са седмерца где је неумољив био Борис Пуховски. С друге стране гости су добро трчали и контрама долазили до голова.

Фото: В. Фифа /Селектор Ђерона пратио финале

Први тренер Новосађана на овој утакмици био је Драган Кукић, пошто је Борис Ројевић због плавог картона морао да прати меч са трибина. Након 13 минута игре домаћи су имали минималну предност (8:7). Било је много јаких дуела, играло се мушки, а обе екипе су се добро прилагођавале и имале одговоре на акције противника. Поново је био приметан спор проток лопте у редовима Воше и то је јасан показатељ колико је десни бек Милан Милић важан шраф у тиму шампионској машинерији. На терену је по први пут од прошлог дуела Војводине и Динама био чувар мреже црвено-белиб Лука Арсенић што су навијачи подржали аплаузом. Лука је повредио шаку у другом мечу полуфинала Аркус лиге и од тада није наступао.

У првом полувремену бриљирао је Аиди Азиз за чију далекометну паљбу голмани Динама Немања Марјановић и Обрад Ивезић нису имали решење. Воша је константно водила, али су их Панчевци пратили у стопу и нису им дозволи да направе осетнију разлику. У финишу првог периода црвено-бели су заиграли одбрану како само они то знају и Банаћани су нападе завршавали уг подигнуту руку судија.

Фото: В. Фифа /Детаљ са утакмице

У наставку меча виђена је слична игра. Прштало је на обе стране терена, прави рукометни спектакл. Правили су навијачи Војводине добру атмосферу и спортском маниру подржавали своје миљенике, али су и гости на то одговорили одличном игром и поново си се сјајно носили са фаворизованим Новосађанима. На истеку 45. минута домаћи су имали три гола предности (21:18), а у том периоду игре Борис Пуховски је био вођа црвено-белих на терену, разигравао саиграче, али и сам постизао голове. У редовима шампиона Србије важну улогу имао је и голман Лука Арсенић који је у важним тренуцима имао неколико везаних интервенција. Сломили су Новосађани снажан отпор Панчеваца, одржавали су вођство и уписали победу.
Реванш је на програму у недељу од 17.45 сати у хали Стрелиште у Панчеву.

Војводина - Динамо 28:22 (14:13)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 600. Судије Ђ. Јевтић и М. Јевтић (Лазаревац). Седмерци: Војводина 8 (4), Динамо 3 (2). Искључења: Војводина 10, Динамо 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (4 одбране), Шијан, Васић 3 (2), Милић, Вуковљак, Азиз 6, Миленковић 4, Пушица, Арсенић (6 одбрана, 1 седмерац), Рађеновић 2 (1) Пешић 2, Ђ. Драшко, Куртеш, Роган 4 (1), М. Драшко, Пуховски 5 (2).

ДИНАМО: Марјановић (3 одбране, 1. Седмерац), Ковачевић, Дорњеи, Перовић, Станић, Челица, Јездимировић, Ивезић, Новаковић, Чабрило, Урта, Голубовић, Костадиновић, Милошевић, Сунајко 7 (2)

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести