МИЛАН ГОЛУБОВИЋ Нови десни бек Војводине: Спреман за највеће изазове

НОВИ САД: Рукометаши Војводине су прошле сезоне, као и у неколико претходних били доминантни и лако су излазили на крај са противницима у домаћем првенству.
r
Фото: Milan Golubović novi desni bek Vojvodine/Arkus liga

Ипак, протекле сезоне панчевачки Динамо је направио добар тим и успео је да изненади Новосађане и тако покаже да има шампионске амбиције попут Металопластике и Партизана који су дисали за вратом Воши. У редовима Панчеваца одличну сезону је имао десни бек Милан Голубовић који је као и доскорашњи крилни играч Динама Стефан Сунајко појачао управо новосадску Војводину.

Голубовић је провео четири сезоне у Динаму и прелазак у редове српског шампиона и освајача Еврокупа највећи је корак у досадашњој каријери.

- Осећам се веома узбуђено због свега што ми предстоји у новом клубу и граду. Протеклих неколико сезона сам уживао у дуелима са Војводином пошто сматрам да је најбољи начин за доказивање играње против најбољих. Задовољан сам партијама против свог новог клуба, а очигледно да су и они задовољни чим сам добио позив да се придружим оваквом тиму. Након позива нисам много размишљао, свестан сам да неће да буде лако, али спреман сам за изазове у Аркус лиги и Лиги Европе – започео је причу Голубовић.


Репрезентација

Иако млад, Милан  Голубовић већ има искуства играња за селекцију Србије, а окитио се и бронзаном медаљом на Медитеранским играма 2022. године у Орану. Србија је до трећег места дошла победом над Македонијом 34:29.  Игре у Орану биле су одлична прилика да млади играчио виде како је то носити репрезентативни дрес. Голубовић је истакао да је то искуство за цео живот.

- Играње за репрезентацију је нешто чему тежи сваки спортиста. Радим напорно и надам се да ће ускоро стићи и позив за сенироску селекцију и наступ на великом такмичењу. Пратим игре репрезентације и радује ме што имамо добру екипу и постајемо све већа опасност по најбоље светске екипе. Верујем да играма у Војводини могу да се наметнем селектору Ђерони – закључио је Голубовић.


Динамо је имао велике амбиције прошле сезоне. Довођењем неколико искусних, проверених играча уз додатак талентованих кадетских репрезентативаца склопила се екипа која је смела да „изађе на црту” свакој екипи у лиги. Панчевци су имали добар старт, али су у финишу имали пад форме. У полуфиналу плеј-офа одиграли су мушки против Војводине, али до изненађења и борбе за трофеј нису могли. Исто тако било је и у финалу Купа „проф. др Бранислав Покрајац” где је новосадски клуб лако славио.

- Жао ми је што нисмо освојили макар један трофеј, а могли смо. Завршили смо основни део сезоне на солидном четвртом месту и стварно смо добро одиграли против Војводине. Борили смо се, бодрили једни друге да истрајемо, али клуб са више квалитета је победио. Жао ми је највише због тога што су нас повреде лимитирале. У одлучујућим утакмицама остали смо без окосница тима и нисмо могли више. И сам сам имао повреду и знам колико је тешко да гледаш свој тим, а не можеш да помогнеш. Срећом повреде су прошле и сада сам спреман за предстојећу сезону – истакао је Голубовић.  

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести