МИЛЕНА ДЕЛИЋ: Недостајала Ковачевић; Чека нас озбиљан заједнички рад

БЕОГРАД: Председница Рукометног савеза Србије (РСС) Милена Делић изјавила је данас да су рукометашице оствариле циљ пласманом у другу фазу такмичења на Светском првенству и додала да све у Савезу чека озбиљан заједнички рад на унапређењу женског рукомета.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Рукометашице Србије су синоћ завршиле наступ на СП поразом од Јапана резултатом 22:20. Србија је на СП у Данској остварила једну победу и забележила пет пораза.

"Само СП није донело велика изненађења, у завршницу су се пласирале репрезентације од којих се то очекивало. Наш циљ пре одласка у Данску је био пролазак у главну рудну што је и остварено. Девојке су се бориле и свака је пружила максимум у овом тренутку узимајући у обзир да смо били једна од најмлађих репрезентација на овом првенству. Скоро ниједна од њих није до сада била носилац екипе, док је многима ово прво велико такмичење. Не бих да звучи као оправдање, али неке од њих су играле и под високом температуром, јер су желеле да се ставе на располагање и дају допринос", рекла је Делић, преноси званични сајт РСС.

У саопштењу РСС се подсећа да се после квалификација за СП опростило пет стандардних, искусних репрезентативки, након чега се кренуло у подмлађивање.

"Оно што је за ову младу екипу важно и значајно јесте то што су одиграле шест јаких утакмица које ће им помоћи и даљем расту и развоју. Када се после порођаја рукомету врати Јована Ковачевић и прикључи још неколико млађих и повремених репрезентативки, моћићемо да стварамо екипу у дужем циклусу", додала је председница РСС.

Рукометашице имају мали број дана за окупљање и рад у календарској години.

"Постаје круцијално важно како и на који начин тече њихов тренажни процес у клубовима и колику минутажу имају. Када су национална окупљања нема се времена за рад на физичкој спреми, већ ту треба да буде фокус на тактичком и играчком усавршавању. Мораће много да се ради на томе да играчице добију план и програм који ће на пољу физичке припреме спроводити када нису у националној селекцији", истакла је Делић.

Председница РСС је истакла и неке недостатке у раду са млађим селекцијама.

"Видљиво је као недостатак у перспективи на ком ће морати да се ради у сарадњи са Заједницом тренера РСС, на који начин кроз клубове и млађе селекције стварати бекове шутере и како побољшати индивидуални рад на техници играча у њиховим клубовима. Није све тако црно, али нас очекује рударски посао који уз одсуство сујете и заједнички рад свих нас може да допринесе побољшању женског рукомета у Србији", закључила је Делић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести