МИЛЕНА ДЕЛИЋ: Србија можда може да буде изненађење на ЕП у Немачкој

Председница Рукометног савеза Србије (РСС) Милена Делић изјавила је да селекција Србије можда може да буде изненађење на предстојећем Европском првенству у Немачкој.
1
Фото: Youtube Printscreen

Србија ће на ЕП играти у групи Ц против Исланда, Мађарске и Црне Горе.

- Ово је треће такмичење које води тренер Тони Ђерона. И можда је како кажу, трећа срећа. Претходна два такмичења, једно Европско и једно Светско првенство, нисмо баш имали ни среће. На ово првенство ја сам само некако стрепела да одемо сви, односно да играчи буду здрави, да будемо комплетни, јер само тако онда можемо да проценимо у ствари колико вредимо - навела је Делић за РТС.

Она је истакла да се Србија налази у јакој групи, али је додала да су Исланд, Мађарска и Црна Гора селекције са којима може да се игра.

- Група је уједначеног квалитета, на папиру је Исланд фаворит, али верујем да можемо да играмо са свим тим репрезентацијама и одлучујућа је, мислим, негде и глава и спремност играча и свест о томе шта им ово првенство доноси - додала је председница РСС.

Србија ће први меч на ЕП одиграти 12. јануара од 18 сати против Исланда. Србија ће се два дана касније састати са Мађарском, а последњи меч одиграће 16. јануара против Црне Горе.

- Свесни смо реалности, мислим да је реална наша позиција, неко десето место, али то су момци који су показали у овом претходном периоду под вођством Тонија Ђероне да и са јаким репрезентацијама могу да се носе. Играли смо у квалификацијама са Француском, па смо их победили и у гостима играли нерешено, па смо у пријатељским утакмицама играли са Шведском, код њих их победили, па смо опет у квалификацијама за Светско првенство играли са Словенцима и њих победили... Можемо да се надамо да прескочимо тај степеник више, јер су играчи искуснији за ова два првенства која су иза нас и то нам даје наду да можемо и да будемо неко изненађење првенства - истакла је Делић.

ЕП у Немачкој почело је данас, а трајаће до 28. јануара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести