МОГУ ЛИ ЦРВЕНО-БЕЛИ ДО ЧУДА? Рукометаши Војводине гостују Флензбургу у Лиги Европе (18.45)

Након очекиваног пораза од Флензбурга и дербија домаће лиге са Металопластиком, у ком је освојен бод, наставља се паклен распоред за рукометаше Војводине.
с
Фото: РК Војводина

Чета Бориса Ројевића, новог селектора српског националног тима, у уторак ће гостовати немачком гиганту Флензбургу у трећој групи главне рунде Лиге Европе. Меч се игра од 18.45 сати у Фленз Арени која прима 6.300 посетилаца.

Црвено-бели су исцрпљени од играња на два фронта, али су резултатима у овој и претходној сезони показали да их никада не треба отписати, тако да су шампиони Србије отпутовали у Немачку одлучни да освоје бодове.

У четвртфинале Лиге Европе директно ће се пласирати првопларисани из сваке групе, док ће другопласирани и трећепласирани шансу за место међу осам најбољих да потраже преко баража. Када је реч о Вошиној групи, Флензбург је веома близу да осигура директан пролаз у четвртфинале, док су Силкеборг и Кадетен у нешто бољој позицији од Новосађана пошто имају два бода више.

Пред реванш са Флензбургом, актуелним прваком Немачке лево крило Војводине Стефан Сунајко истакао је да се екипа добро спремила и да иде на победу.

– Знамо каквом тиму идемо у госте. Заиста су сјајни и фаворити су за освајање Лиге Ервопе. Ми смо се доказали пласманом међу 16 најбољих екипа, али не желимо ту да станемо. Шансе за пласман у четвртфинале и даље постоје и покушаћемо да остваримо историјски резултат. Нажалост нисмо имали много времена за припрему овог меча након дербија са Металопласти-ком, али смо успели да направимо добру анализу, гледали смо снимке и желимо да их изненадимо на њиховом терену – поручио је Сунајко.

В. Гвозденовић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести