Момиру Рнићу тренерска палица у РК Пролетер

Рукометни клуб Пролетер је био на граници испадања из Суперлиге пре него што је елитни ранг прекинут због епидемије коронавирусом. Проширивањем Аркус лиге, односно неиграњем плеј-аута, било је јасно да ће се Зрењанинци спасити и остати у највишем рангу такмичења.
momir rndic Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

По окончању сезоне Пролетер је споразумно завршио сарадњу са селектором женске репрезентације Србије Љубомиром Обрадовићем, који се због бројних обавеза захвалио Зрењанинцима. Руководство Пролетера, са Драганом Божјаком на челу, брзо је реаговало и тренерску палицу доделило искусном стручњаки и златном олимпијцу Момиру Рнићу. Божјак је после договора са Рнићем о повратку на клупу истакао основни циљ - стварање стабилног суперлигаша, уз ослонац на младе играче из Зрењанина и околине.

– Циљ нам је подлмађивање екипе и повратак на терен играча из нашег града. Рнић може да окупи екипу која ће бити стабилан Суперлигаш. Првог августа имаћемо окупљање када ћемо саопштити дефинитивне циљеве – рекао је члан Управног одбора клуба Синиша Вукић, док је оставку поднео члан УО Милан Грубанов.

Рнић се после две и по године поново враћа међу црвено-беле, где га чека велики посао да за следећу сезону оформи екипу која не сме да буде позиционирана на последња два места, која воде у нижи ранг. Пролетер су већ напустила три играча, најбољи стрелац екипе Момир Рнић млађи (отишао у Металург), Урош Елезовић (завршио играчку каријеру) и Душан Илијин (Југовић), а спекулише се да ће евентуално отићи још неколико старијих играча.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести