Обележено седам деценија рада Рукометног савеза Војводине

Рукометни савез Војводине синоћ је у Мастер центру Новосадског сајма обележио вредан јубилеј - седам деценија рада.
Svečana akademija Rukometnog saveza Vojvodine Foto: J. Galić
Фото: Свечана академија Рукометног савеза Војводине Фото: Ј. Галић

На једном месту нашло се све оно што чини језгро рукометног спорта у Покрајини, од освајача медаља, спортских радника, представника клубова, донатора, спонзора, званица и пријатеља истинских спортских вредности. Била је то прилика да се присутни још једном присете времена од хазене (великог рукомета) до данашњих дана, када РСВ у седам округа и граду Новом Саду у 130 клубова има више од 4.000 регистрованих играча и око 200 службених лица.

- Кроз историју дугу 70 година било је некад више, некад мање успешних година, али РСВ је увек доприносио развоју рукомета, како у Покрајини и Србији, тако и у Југославији. Увек је био међу онима који су били предводници са јасним визијама, компетентним кадровима, који су били способни да благобвремено препознају трендове развоја рукомета, као и околности у средини у којој делују и да све ново брзо имплементирају. Поносни смо на наше клубове, тренере, службена лица, који су широм света репрезентовали наш рукомет, препознатљив и квалитетан. Увек смо били пример осталим савезима у региону, али и иницијатор дешавања и покретачка снага - рекао је председник РСВ Борислав Перовић, додавши да верује да ће у будућности, за десет година, на оваквој свечаности поново моћи да буду истакнути нови успеси оних који чине РСВ.

Присутне је поздравио и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез. Овом приликом РСВ је доделио 132 специјалне плакете свим досадашњим председницима, секретарима, трофејним генерацијама рукометашица и рукометаша од ОИ у Минхену 1972. године до СП 2013. у Београду, спортским радницима, тренерима, клубови, спонзорима...

У име награђених захвалио је бивши председник РСС Велимир Марјановић, који је рекао да се на првом месту захваљује рукомету, који им је много дао, поготово што су сви постали бољи људи него пре рукомета.

- Не ради се овде о 70 година, не о времену, него о људима који су изнели све ово, а тако је и данас и у будућности. Зато нису тачне, понекад штетне и погрешне наше изјаве да је рукомет додирнуо дно. Рукомет не може додирнути дно, не може бити увек на врху, само може доћи до нивоа људи који су данас овде присутни - рекао је Марјановић, пожеливши да се на јубилеју 80 година поново говори о медаљама, да се рукомет повери вредним људима и да то дочекамо са сачуваним Косовом и Метохијом и уједињени са Републиком Српском.  

Ј. Галић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести