Победа Српкиња у другом мечу са Словакињама

Женска репрезентација Србије савладала је селекцију Словачке 26:24 (13:14) у другом пријатељском одмеравању снага.
Rukometasice Srbije/RSS
Фото: Рукометни савез Србије

Меч у Ковилову припао је српским рукометашицама, које су подигле ниво одбране у односу на први дуел у Панчеву, и у другом полувремену сломиле отпор борбених и мотивисаних Словакиња.

Повеле су Српкиње предвођене распуцаним капитеном Катарином Крпеж Шлезак (10 голова) одмах на старту другог полувремена, а то вођство које је у 43. минуту износило +5 - 22:17, нису испустиле до самог краја.  Србија је и у 51. минуту имала сигурну предност 25:20, да би Словакиње у самој завршници успеле да ублаже пораз.

Селектор Љубомир Обрадовић искористио је готово све расположиве снаге, а за државни тим поново нису наступале три искусне играчице Јована Стоиљковић, Андреа Лекић и Катарина Томашевић.


Србија - Словачка 26:24 (13:14)

КОВИЛОВО: СЦ "Ковилово", меч затвореног типа, седмерци: Србија 5 (4) / Словачка 3 (2).

СРБИЈА: Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 10, Милојевић, Куриџа, Штевин 2, Лавко 1, Дамњановић 1, Радојевић Т 3, Поп Лазић, Радојевић Д, Обрадовић 3, Таталовић, Николић 2, Цвијић, Чолић, Ранчић, Дмитровић, Лазић, Цвијић Л.

СЛОВАЧКА: Рајнохова 2, Демајова 1, Рехторисова 2, Пасторкова 2, Поцискова 3, Такачова 1, Губикова, Хабанкова 2, Кучерова 2, Шаркова 4, Сутранова 1, Патрнчиакова 1, Бујночова 3, Олсовска, Сколкова, Медведова, Минарицкова.


Селектор женске репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, био је задовољан другом провером у два дана са Словакињама (победа 26:24, први меч 30:30) и нагласио да репрезентацију чека још доста посла до одласка на Светско првенство и првог меча са Кином другог децембра у Лајпцигу:

- Прво полувреме је било пресликано од јуче из Панчева, као и друго, с тим што смо исконтролисали резултат. Нисмо дозволили пад на крају, већ смо победили. Одбрана је била боља. Било је доста добрих ствари, али и оних на којима ћемо радити наредних дана. Важно је да ту простор и време које имамо да побољшамо. Остаје нам да искристалишемо детаље. Имали смо шест примљених голова из контранапада. Знају оне ко када спречава, али можда мало вољни моменат и умор, утичу на то. Урадићемо све да уђемо у форму када то буде требало. Вратиће нам се Јока (Јована Стоиљковић), а разговараћу и са Каћом (Катарина Томашевић због приватних разлога није са екипом), да видимо какво је стање - рекао је Обрадовић после другог дуела са Словакињама.

Репрезентацију чека тренажни део у Ковилову све до одласка на мечеве са Црногоркама у недељу и понедељак. Наше најбоље рукометашице крећу пут Немачке у петак, првог децембра.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести