Појачава се и Југовић, повратник у рукометну Суперлигу

Рукометни клуб Југовић само што се пласирао у елитну Суперлигу, а већ је прионуо на посао и почео да освежава редове за следећу сезону.
РК Југовић/Ненад Савић
Фото: РК Југовић/Ненад Савић

На мети руководства Каћана први се нашао повратник из иностранства и њихов дугогодишњи члан - Ненад Савић, који игра на позицији пивота. Каријеру је почео управо у Југовићу и био део златне генерације која је освојила европски Челенy куп 2001. године, као и бројне јуниорске трофеје пре тога.

Ненад је током претходних 10 година бранио боје румунске Патаиш Турде, где је стекао невероватну популарност, био је и вишегодишњи капитен, када је 2018. године подигао, други пут у каријери, пехар намењен победнику Челенy купа. У управо завршеној сезони, играо је Европску лигу, а у изузетно јакој румунској лиги довео је тим до другог места, чиме је поново изборио излазак на евро-сцену.

У дугогодишњој каријери срчани, борбени и искусни играч, пре одласка у Турду, а после Југовића, играо је још за Војводину, потом италијанске клубове Ену и Трст, Динамо из Букурешта, па мађарску Татабању, те Сату Маре из Румуније.

Савић ће, као играч с међународним реномеом, богатим искуством, великим знањем и квалитетом, али и очигледном жељом да настави с успесима, бити огромно појачање за Југовић у изазовној сезони у Суперлиги, из које ће следеће године да испадну четири клуба.   

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести