ПРОНАЂЕНИ РУКОМЕТАШИ КОЈИ СУ НЕСТАЛИ У ХРВАТСКОЈ – Ево где су се крили

Прича о рукометашима из Бурундија који су 9. априла нестали у Ријеци у Хрватској привукла је много пажње, а светска јавност је била збуњена због овог догађаја.
1
Фото: nestali.hr/PUP Hrvatske/printscreen

Иако је полиција на самој граници затекла десет малолетника из Бурундија без пратње, само за двојицу су потврдили да су чланови рукометне екипе. Сва десеторица су у Белгији затражили азил.

Десеторица 17-годишњих малолетних рукометаша из Бурундије, који су почетком августа дошли на Светско рукометно кадетско првенство које се одржало у Ријеци, и одакле су нестали, пронађени су живи и здрави. Успели су да дођу све до Белгије где су затражили азил.

- Управа полиције примила је обавештење белгијске миграционе службе да је десет држављана, малолетника без пратње, у Белгији затражило азил. Такође је за сада утврђено да су двојица од десет држављана Бурундија чланови рукометне репрезентације Бурундија, саопштили су из хрватског МУП-а.

Подсјетимо, њих десеторица били су смештени у ријечком студентском центру, где су били виђени последњи пут, а после  тога је пријављен њихов нестанак.

– Настављамо интензивну сарадњу с миграционом службом Белгије, у циљу утврђивања идентитета и осталих држављана Бурундија из те групе, с обзиром на то да је видљива подударност. Постоји велика могућност да су и осталих осам држављана Бурундија управо играчи који су самовољно незаконито напустили РХ, а како би, секундарно мигрирајући, у Белгији поднели захтев за азил, поручили су из МУП-а Хрватска.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести