Разговор с поводом: ДАРКО МИЛЕНКОВИЋ, РУКОМЕТАШ ВОШЕ: Универзални војник осваја трофеје

НОВИ САД: Рукометаши Војводине у недељу су се вратили из Норвешке у Нови Сад као освајачи Еврокупа. Трофеј којем су се многи надали, али га нису очекивали, завршио је у богатој Војводининој ризници у спортском центру Слана бара.
r
Фото: Milenković važan deo Vošinog tima/RK Vojvodina

С две победе против Нерба, најпре У Новом Саду са 30:23, а потом и у ДНБ арени у Ставангеру са 25:23, Војводина је показала да је у сјајној форм и да игра једну од најуспешнијих сезна у историји клуба.

Један од играча који је имао велики допринос у освајању титуле државног првака и Еврокупа је Дарко Миленковић. Момак који игра на десном крилу показао се као универзални војник чете Бориса Ројевића. Покривао је своју позицију у нападу и одбрани, а због повреде Милан Милића неретко је играо и на десном беку. Експлозивношћу и искуством донео је много Војводини и био важан шраф, поготово у финишу сезоне, у најважнијим утакмицама.


Срећа прати храбре

Иако је Новосађанима у реваншу финала Еврокупа било потребно само да не изгубе са више од седам голова разлике, Ројевићеви пулени су одиграли као да је резултат нерешен и победом освојили највреднији трофеј у историји клуба.

– Ишли смо на победу и у другом мечу и нисмо желели да калкулишемо. Тренер Ројевић нам је рекао да је најслађе да са тријумфом оверимо освајање трофеје и потрудили смо се да то тако и буде. Играли смо равноправно са екипом Нербо, иако су они већим делом сусрета имали предност. Али, сачекали смо прави тренутак, сломили смо њихов отпор и победили пред 5.000 њихових навијача, што је био, заиста, посебан осећај – закључио је Миленковић.


– Многи су нас отписали и нису нам давали много шансе да можемо да направимо значајнији резултат у Еврокупу. Као што је у неколико наварата рекао тренер Ројевић, мало ко је веровао да ћемо освојити европски трофеј, истина само смо се томе надали. Иза овог успеха стоји велики рад, остајање по пет-шест сати на тренинзима, видео анализе и добро дружење. Имали смо много проблема ове сезоне. Мучиле су нас повреде и остали смо без неколико важних играча у финишу сезоне, али све смо пребродили и уписали се златним словима у историју клуба – рекао је Миленковић.

Када је реч о о предстојећем двомечу у Купу Србије с Динамом из Панчева 29-годишњи Врањанац је истакао да екипа има снаге да тријумфално финишира сезону.

– Година је била и више него напорна. Имали смо много тешких окршаја у домаћем шампионату, Еврокупу, Свесрпском купу, Суперкупу, па и регионалној Сеха лиги, и стварно нам је потребан одмор. У Норвешкој су се повредили капитен Миљан Вуковљак и бек Бранко Томић што нам додатно отежава да се припремамо за финале са Панчевцима. Нећемо моћи да рачунамо ни на Милана Милића, Милоша Грозданића и Луку Арсенића, који су се повредили у другом мечу поуфинала Аркус лиге управо против Динама. У сваком случају знамо колико су нам те две утакмице важне. Заборавићемо на умор тих 120 минута, одиграти најбоље што можемо и покушати да новим пехаром заокружимо сјајну сезону – јасан је Миленковић.

Први меч финала Купа „проф. др Бранислав Покрајац" игра се у четвртак од 18 сати у Новом Саду, док је реванш заказан за недељу у Панчеву, у хали Стрелиште.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести