РСС: Одлуку да се игра без публике и медија донео ЕХФ

БЕОГРАД: Рукометни савез Србије (РСС) саопштио је данас да је одлуку да се квалификациони турнир јуниорки за Светско првенство у Ковилову одигра без публике и медија, укључујући и утакмицу Србије против косовске селекције, донела Европска рукометна федерација (ЕХФ).
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

"Европска рукометна федерација послала је документ организатору турнира Рукометном савезу Србије, као и свим учесницима квалификација, са јасним и стриктним упутствима који ће помоћи да целокупан догађај протекне у духу спорта. Сагледавајући безбедоносну ситуацију, као и целокупан публицитет који превазилази границе спорта, Европска рукометна федерација доставила је Рукометном савезу Србије одлуку по којој ће турнир у Ковилову бити одигран без присуства гледалаца и представника медија", наводи се у саопштењу РСС.

Како се истиче, улаз у спортски комплекс Ковилово биће дозвољен само званичним члановима федерација, представницима РСС и људима задуженим за организацију квалификационог турнира.

"Рукометни савез Србије схвата наглашене емоције у јавности када је у питању јужна српска покрајина Косово и Метохија. Са друге стране, као организација сматрамо да смо учинили највише у изузетно тешким околностима, како би сачували будућност нашег спорта, спречили драконске казне и вишегодишњу суспензију наших репрезентативних селекција на међународној сцени. Са жељом да све протекне у најбољем могућем реду, Рукометни савез Србије, поступаће по одлуци ЕХФ, а у сарадњи са надлежним државним органима", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести