РУКОМЕТАШ ОГЊЕН КАРЛАШ КАРИЈЕРУ НАСТАВЉА У ПОЉСКОЈ Претходну сезону у Пролетеру памтиће до краја живота

ЗРЕЊАНИН: После одличне сезоне у АРКУС лиги, десни бек Огњен Карлаш је одлучио да напусти Рукометни клуб Пролетер из Зрењанина и опроба се у иностранству. Момак који је пре неколико дана прославио 22. рођендан потписао је двогодишњи уговор са пољским Калишом, екипом која је прошлу сезону завршила на шестом месту, а има амбиције да у наредној направи корак даље.
k
Фото: Uspešna karijera pred Karlašem/RK Kalis

Карлаш је рођен 7. августа 2001. године у Новом Саду, а пореклом је из Бачког Јарка. Рукометну каријеру је започео у родном селу, у клубу Младост–ТСК. У Пролетер је дошао 2019. и у овом зрењанинском клубу је провео четири године.

– Време проведено у Зрењанину памтићу по добром друштву и добрим људима, како у клубу, тако и у граду. Временом сам заволео Зрењанин баш због тога. Такође, желим мом, сада већ бившем, клубу сву срећу у будућности и да оствари све циљеве које је зацртао председник Милан Милошевић – поручио је за „Дневник" из Пољске Огњен Карлаш.

Он је казао да ће претходну сезону у Зрењанину памтити до краја живота као његову најбоље одиграну од када је у Пролетеру. У априлу је, за све оно што је приказао у АРКУС лиги, дошла и награда у виду позива у развојни тим репрезентације Србије, такозвану Б селекцију. Сада је дошло време да направи корак даље и први пут се опроба у иностранству.

– Одлука да напустим Пролетер је уследила након позива пољског суперлигаша Калиша. До сарадње је дошло на обострано задовољство. Имао сам неколико понуда из иностранства али сам се, без пуно размишљања и у договору са мојом породицом, одлучио за ову. Пољска рукометна лига је једна од бољих у Европи, а клуб је са традицијом. Уверен сам да је ово добра одскочна даска за мој даљи развој и успешан наставак каријере. Такође, сматрам да је понуда дошла у право време. Надам се да ћу у будућности постизати још боље резултате – истакао је Карлаш.

Летњи одмор, уочи почетка првенства у Пољској, Огњен је провео са породицом и девојком Мином, који су му, како каже, највећа подршка у животу.

– Слободно време сам, такође, искористио и за тренажни процес са мојим тренером Дарком Крсманом, који ме је припремао за долазак у Калиш. Стигао сам у Пољску на почетак припрема, а старт првенства је заказан за 30. август – додао је Огњен Карлаш.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести