Рукометаши Србије са Словенијом за одлазак на СП

БЕОГРАД: Мушка рукометна репрезентација Србије у баражу за одлазак на Светско првенство 2023. године у Пољској и Шведској играће против Словеније.
rukomet
Фото: pixabay.com

Србија је за ривала добила Словенце, који су славили у оба сусрета са Италијом - 29:28 у Падови, а затим 28:21 у Цељу.

Изабраници Тонија Ђероне ће први сусрет са Словенијом играти 13. априла у Цељу од 20 сати, док је реванш меч на програму 16. априла од 18 сати у Крагујевцу.

Светско првенство за рукометаше се одржава од 11. до 29. јануара 2023. године у Пољској и Шведској.

Поред домаћина, Пољске и Шведске и актуелног светског првака Данске, захваљујући пласману на ЕУРО 2022 учешће су обезбедиле селекције Шпаније, Француске и Норвешке.

Белгија је након тријумфа над Словачком у претквалификацијама остварила директан пласман на Светско првенство услед дисквалификације селекције Русије из свих такмичења.

Учешће на Светском шампионату су обезбедиле и репрезентације Бахреина, Ирана, Катара, Саудијске Арабије, Аргентине, Уругваја, Бразила, Чилеа и Јужне Кореје.

Након априлског баража биће познато још осам европских селекција које ће се наћи на Светском првенству 2023. године.

Парови баража за одлазак на Светско првенство: Грчка - Црна Гора, Португал - Холандија, Чешка - Северна Македонија, Немачка - Фарска острва, Финска - Хрватска, Словенија - Србија, Аустрија - Исланд, Израел - Мађарска.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести