Рукометаши Србије се окупили у Старој Пазови

Мушка рукометна репрезентација Србије на окупу је први пут након јунских припрема и пријатељских мечева са репрезентацијом Северне Македоније.
seniori_pazova_novembar_2021
Фото: РСС

"Орлови" ће у новембарској ЕХФ недељи националних тимова боравити у СЦ ФСС у Старој Пазови где ће се одвијати тренажне активности до 4. новембра. Изабраници селектора Тонија Ђероне затим путују у Братиславу, где ће одиграти две контролне утакмице против репрезентације Словачке 5. и 6. новембра, а све у склопу припрема за ЕХФ ЕУРО 2022.

- Када смо долазили овде рекао сам - долазимо кући, јер се заиста тако и осећам. Наше прве заједничке активности одвијале су се у Старој Пазови прошлог децембра и сваки пут када долазимо овде осећам се као да је ово наша база. Морамо да искористимо ову недељу која је пред нама да наставимо да радимо са играчима, да развијамо план игре и да вежбамо и применимо све то на две утакмице против Словачке, започео је селектор Тони Ђерона.

 До Европског првенства је остало нешто мање од два и по месеца.

- Тачно, само два и по месеца је остало до почетка првенства. Време пролази заиста брзо и зато је битно користити сваки моменат и радити са играчима. Трудићемо се да што боље користимо време за припреме за мечеве који нас очекују средином јануара, што је веома близу и за час ће проћи време до новог окупљања крајем децембра и завршних припрема за ЕХФ ЕУРО.

Фото: РСС

План активности током предстојеће недеље - четири дана у Пазови и онда две пријатељске утакмице са Словачком.

- Током боравка у Пазови, радићемо на више сегмената. Желим да искористим време и за састанке, видео анализе мечева које смо у јуну играли против Северне Македоније, да поправимо неке ствари, након тога ћемо наставити да развијамо план игре и на крају припреме за саме утакмице са Словачком. То значи да има три блока на којима ћемо базирати рад наредних дана. Нема превише времена за тренинге, а са друге стране важно нам је и да имамо састанке и веома важно да проводимо време заједно.

Постоје извесне измене у саставу у односу на првобитни саопштени списак - уместо Петра Ђорђића позван је Данило Радовић, а уместо Јовице Николића - Александар Ценић.

- Постоји 35 до 40 играча на тој широј листи и у датом тренутку морамо да сузимо листу на скуп играча који је у најбољој форми. Нажалост, Петар Ђорђић који је у одличној форми у на утакмици коју је играо пре два дана зарадио је мању повреду и није био у могућности да дође и онда би следећи који је на листи требао да нам се придружи. Наравно, када год се укаже прилика, позовемо да видимо неке млађе играче, овог пута су то Данило Радовић и Александар Ценић, који су први пут у сениорском националном тиму. Иако се прате њихове игре у клубовима и разговара са њиховим тренерима, када си у прилици да радиш са њима на тренинзима стиче се потпун утисак о играчу и његовом приступу игри. Као што сам већ напоменуо, листа играча је велика и сви играчи у датом тренутку морају бити спремни да се придруже. Децембар је близу, надам се да ће сви бити у доброј форми и да ће их зобићи повреде и да ћемо бити у могућности да изаберемо најбоље за Европско првенство у јануару.

Пред вама су две контролне утакмице против Словачке.

- Словачка је такође екипа у којој се дешавају промене. Имају неке старије играче који су дуго на окупу, има и нових који су им се придружили. Европско првенство играју на домаћем терену и зато им је важно да се покажу у најбољем светлу. Знамо да је то јака екипа поготово када игра код куће, али са друге стране ми нисмо изгубили ни један меч у претходном периоду и имамо добар низ и надам се да ћемо наставити тако и да ћемо играти на потребном нивоу. Али оно што је у овом тренутку важније од победе је план игре на коме морамо да радимо - закључио је селектор Тони Ђерона.

Фото: РСС

Капитен националног тима, Немања Илић истиче задовољство што је екипа поново на окупу.

- Приближило се Европско првенство и користимо сваки тренутак да тренирамо, да се уигравамо и да се припремимо за такмичење најбоље што можемо. Прија поново бити на окупу поготово што радимо добро, цела екипа је расположена, сви срећни долазе и то веома прија - рекао је Немања Илић и додао:

- Имамо четири дана да тренирамо, да надограђујемо све што смо до сада направили и да увежбавамо све детаље како би били што спремнији за Европско првенство. Чекају нас две утакмице против Словачке, то ће бити добар тест и наравно, увек идемо на победу, без обзира у ком смо саставу. Недостаје нам неколико играча, али је са друге стране ово прилика да се провере неки нови. Трудићемо се да искористимо што боље можемо овај период и да победимо у ове две утакмице јер то значи за самопоуздање и за наставак континуитета победа, као и за атмосферу.

Европско првенство се приближило.

- Баш се радујемо Европском првенству, задовољни смо, срећни смо, долазимо овде и побеђујемо тако да је пред нама прилика да се опробамо на великом такмичењу. Група је тешка, то знамо сви, али показали смо до сада да можемо да играмо са најбољима и даћемо све од себе да за почетак прођемо групу, а онда да се боримо за даље - закључио је Немања Илић.

Богдан Радивојевић је истакао да је окупљање и играње за репрезентацију непроцењиво.

- Драго нам је што смо поново сви на окупу, увек се радујемо новим окупљањима са репрезентацијом јер као што смо доста пута поновили, стварно нам је значајно и играње за репрезентацију доноси нешто непроцењиво. Оно што осећамо када дођемо овде на окупљање са репрезентацијом је нешто што не може да се опише речима. Драго нам је што смо овде и надам се да ће све проћи у најбољем могућем реду и да ћемо испунити све оно што се од нас очекује и дати свој максимум. Што се утакмица против Словачке тиче, иако се називају тренинг утакмице, идемо на победу како бисмо добили добар осећај пред првенство. Надам се и да ћемо поправити неке ствари које би требало да поправимо и да пробамо да направимо што мање грешака како бисмо били максимално спремни за последње окупљање пред само такмичење.

 Европско првенство се полако приближава.

- Велика је еуфорија овде код нас и стварно очекујемо да ће бити доста наших људи да нас подржи у Сегедину јер је то на самој граници са Србијом. Исто тако знамо да Хрвати као нација веома воле рукомет и на сваком првенству су у великом броју, тако да очекујемо и доста њихових навијача. Мислим да ће бити тешко, група је веома квалитетна и мислим да ће свака утакмица бити неизвесна до последњег минута. Спремамо се да свих 60 минута изгинемо на терену.

 Предстоје две провере против Словачке.

- Као што смо видели на претходним првенствма, свака репрезентација зна да игра рукомет и може да игра рукомет и ако се од првог минута не уђе најозбиљније у утакмицу свака утакмица може да се изгуби, али са добримм приступом свака утакмица може  да се победи. Као што смо и ми доказали против Француске. Они су били фаворити од почетка, али ми смо ушли доста озбиљно у те утакмице и надам се да ћемо то успети и да поновимо, зато и идемо на првенство - закључио је Богдан Радивојевић.

Подсетимо, ЕХФ ЕУРО 2022 одржава се у Мађарској и Словачкој од 13. до 30. јануара 2022. године, а репрезентација Србије ће на  Европском првенству играти у групи Ц у Сегедину са селекцијама Хрватске, Француске и Украјине.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести