РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ И ПАРТИЗАНА У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ: Новосађани показали снагу

Одиграна су полуфинала Купа Србије „проф. др Бранислав Покрајац“ за рукометаше.
1
Фото: Детаљ са меч у Новом Саду, фото: В. Фифа

У првом мечу Војводина је савладала Металопластику у Новом Саду са 30:26, док је Партизан као гост победио Динамо у Панчеву, након извођења пенала- 36:35. .

Новосађани су веома сигурном игром од првог до последњег минута уписали другу победу ове сезоне против главног конкурента за све домаће трофеје, Металопластике и поново показали да су макар за педаљ испред свих у Србији.

Најефикаснији код црвено-белих били су најискунији играчи, Петар Ђорђић са осам погодака и Борис Пуховски са шест, а екипи пуно значи и повратак Вукашина Воркапића након повреде који је био извођач седмераца и први у контри те је додао шест голова. На голу се поново истакао српски репрезентативац Андреј Трнавац са 12 одбрана.

Код Шапчана је бриљирао Милан Јовановић који је чак девет пута погодио мрежу Новосађана.

Стратег црвено-белих Борис Ројевић рекао је да је тријумф над Шапчанима веома важан за наставак сезоне.

- Прибојавао сам се ове утакмице пошто смо због ЕХФ недеље имали само један тренинг. Задовољан сам резултатом, али драго ми је што са видело да има простора за напредак. Овом победом смо купили мир и сада можемо да мирно приведемо крају први део сезоне у Суперлиги Србије и кујемо планове за плеј-оф - јасан је Ројевић.

Голман Војводине Андреј Трнавац био је задовољан игром екипе.

- Знали смо да је пред нама веома захтевних 60 минута и да нећемо моћи да се опустимо ни у случају да направимо осетнију предност. Имали смо тоталну контролу и сматрам да је ово једна од бољих партија у сезони, нисмо бринули за коначан исход меча. Одбрана је наш заштитни знак, а када она функционише онда нема проблема, такође и напад је то здушно пратио. Очекује нас још захтевнија утакмица са Партизаном у финалу, где ће, надам се, исход бити исти - поручио је чувар мреже српског шампиона.

Финална утакмица Купа „проф. др Бранислав Покрајац“ у којој ће се састати Војводина и Партизан игра се 13. априла, а домаћини ће бити рукометаши Војводине.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести