Рукометаши Војводине избили на прво место, у Нишу одлука о титули

Може се рећи да је Војводина без већих проблема дошла до два бода на тешком гостовању у Шапцу и уз пораз Железничара засела на врх табеле.
d
Фото: Балкан Хандбал

Новосађани су у осмом колу плеј–офа Суперлиге победу оверили резултатом 27:22, иако су очекивали неизвестан меч у хали Зорка.

Актуелни шампион није ништа препуштао случају и домаћину није дозволио да његово вођство доведе у питање. Одлична тимска игра поставила је Војводину у ситуацију да у недељу у Нишу проба да овери титулу.

– Морам да кажем да је ово једна рукометна бајка. На почетку смо остали без Остојића и мислили смо да и на овако неки лош низ резултата без њега нећемо моћи. Онда смо остали без најбољег играча лиге Јовановића и опет смо били у ситуацији  да нећемо моћи без њега. У мечу против Металопластике на списак повређених играча дошли су Надовеза и Милашевић. Ми смо тако с једним дечаком, који никада није играо Суперлигу добили Шабац, који је био непобедив код куће – прокоментарисао је успех тренер Борис Ројевић.

Реч је о младом Бранку Томићу, који је одлично одиграо и у нападу и одбрани, а мрежу Шапчана затресао је два пута.

– Показао је да ће бити врхунски играч. На правом је месту, Војводина је клуб који даје шансу младом играчу – похвалио је Томића тренер Ројевић. 

У тренуцима када је његов тим водио и пет разлике, стратег шампиона одмарао је играче, јер је свежина преко потребна за наредно искушење.

– Када сам почео ту ротацију, многи су се чудили, а сада она доноси много, показала се као добра ствар и наставићемо тај тренд – објаснио је Ројевић.

Он је додао да није изненађен резултатом у Панчеву, где је Динамо савладао Нишлије, до тада прве на табели. То је ишло на руку Новосађанима, који ће управо против Железничара пробати да одбране титулу.

– Даћемо све од себе да славимо у Нишу, али ићи ћемо тамо без четири играча, тако да ништа не обећавам. Позвао бих навијаче, који буду у прилици, да буду уз нас у Нишу, јер њихова подршка много би нам значила – поручио је Борис Ројевић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести