РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ НАСТАВИЛИ ПОБЕДНИЧКУ СЕРИЈУ Тријумф над Пролетером сјајна увертира пред Данце

Пролетер - Војводина 18:40 (9:23) НОВИ САД: СЦ „Слана бара”, гледалаца: 300. Судије: Антић и Јаковљевић. Седмерци: Пролетер 2 (2), Војводина 3 (2). Искључења: Пролетер 2, Војводина 8 минута.
1
Фото: РК Војводина - Милан Голубовић је 10 пута погодио мрежу Банаћана

ПРОЛЕТЕР: Ћоровић (3 одбране), Васић 1 (1), Јањатовић, Пекас 2, Микић 3, Нићетин, Гаковић 1, Кереши, Рудић 2, Меселџија 1 (1) Брети, Милошевић 4, Ковачевић 1, Петровић 2, Буквић 1.

ВОЈВОДИНА: Лучин (14 одбрана), Шијан, Воркапић 6 (2), Милић, Оцвирк 2, Вуковљак, Азиз 1, Трнавац, Миленковић 1, Сунајко 10, Рађеновић 5, Пешић 2, Томић 2, Роган, Голубовић 10, Шуиреф 1.

Рукометаши Војводине савладали су зрењанински Пролетер у првом мечу седмог кола Суперлиге Србије.

Као што је било и очекивано Војводина је водила и одржавала предност од два до четири гола. Зрењанинци, иако аутсајдери, нису се предавали и храбро су играли против шампиона. Ударне игле Новосађана у првих 30 минута била су лева крила крило Бојан Рађеновић и Стефан Сунајко који су били незаустављиви и задавали су највише проблема Стефану Ћоровићу. На голу црвено-белих истакао се Фран Лучин и тако потврдио да је одличан чувар мреже и да чини идеалан тандем са Андрејем Трнавцем који је интервенцијама у досадашњем току сезоне показао да је капитално појачање за Војводину.  Убитачни су били изабраници Бориса ројевића из контре и на одмор су отишли са великих 14  предности.

Наставила је Војводина у истом ритму, доминантно. На први гол Пролетера у другом полувремену чекало се чак 12 минута. Било је јасно играчима Пролетера да шансе за преокрет малне не постоје, па се до краја сусрета играло без ангажоване одбране те су Новосађани уписали нове бодове и остали на лидерској позицији на табели Суперлиге Србије.

Војводини у уторак очекује други меч у групи Ф Лиге Европе када им у госте долази дански Силкеборг. Меч се игра у Новом Саду од 20.45 сати. Војводина је у првом колу савладала македонски Алкалоид са 31:26, док је Силкеборг очекиванио славио против Логроња са 34:25.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести