Рукометни дерби у суботу у Новом Саду: Војводина – Металопластика

Убедљива и лака победа против комшија из Каћа била је добра увертира за рукометаше Војводине уочи дербија са Металопластиком. Шапчани, као и њихов домаћин, желе трофеје и свакако да ће им на том путу највећа препрека бити актуелни шампион.
w
Фото: ркв.рс

- После испадања из Европе од Кадетена из Шафхаузена, напаравили смо анализу, видели где смо грешили и радили смо на томе, што се могло видети у првом колу против Југовића. Очито је то да имамо проблем првих 10-ак минута другог полувремена, тако да сматрам да смо то сада исправили и да се то више неће дешавати. Такође, имали смо потешкоћа са реализацијом - рекло је Војводинино крило Дарко Миленковић, који је на отварању сезоне постигао седам голова.


Субота

Аркус лига (М), ГРУПА А - КАЋ: Југовић  -  Нови Пазар (19), НОВИ САД: Војводина  -  Металопластика (18), БЕОГРАД: Црвена звезда - Динамо (18.30), Обилић  -  Раднички (20). ГРУПА Б: БЕОГРАД: Партизан  -  Железничар 1949 (18), ЗРЕЊАНИН: Пролетер  -  Дубочица 54 (18), СУБОТИЦА: Спартак  -  Рудар (19).

Суперлига Б (М) - КИКИНДА: Кикинда Гриндекс  -  Смедерево (19), БЕОГРАД: Вождовац 2012  -  Уб (20), ВЕЛИКА ПЛАНА: Морава  -  Синђелић (19), ЦРВЕНКА: Црвенка  -  Колубара (18). Недеља - БЕОГРАД: Вождовац 2012  -  Уб (20), ИНЂИЈА: Инђија  -  Сивац 69 (18).

Суперлига Б (Ж) - ПЕТРОВАРАДИН: Петроварадин  -  Срем  (20.30), КИКИНДА: Кикинда  -  Топличанин (16.30), БЕОГРАД: Раднички  -  Халас Јожеф (12.30), ПРИЈЕПОЉЕ: Пријепоље  -  Панчево (17).


Шапчани су убедиво славили на свом терену против Звезде.

- Ради се о клубу дуге и богате традиције, доброј екипи, имају одличну ротацију, феноменалног голмана, који у две европске утакмице има 40 одбрана, играју брзо и са њима углавном играмо на гол-два. Издвојио бих и Брајовића, Саву Мештера, који добро држи конце игре, фантастична крила Срдановића и Додића. На нама је да покажемо наш квалитет и све оно што смо радили претходне седмице. 

Прошле сезоне Новосађани су славили по два пута у првенству и у Купу против Шапчана.

- Очекујем тврду утакмицу. Доста зависи од нас, од наше енергије, трчања. Кључ нашег евентуалног успеха је у одбрани. Имамо двојицу новајлија, Нејца и Оцвирка, који су се лепо уклопили, а за неколико кола тек ће све то да дође на своје место. Нејц је доведен да уз Вуковљака буде стуб одбране, Оцвирк је нападач који нам је недостајао. Из повреде излазе Томић, Николић и Кљајић, док су Ратковић и Куртеш још повређени. Очекујем добру и квалитетну утакмицу.

Публика ће и овога пута да буде осми Војводинин играч.

- Значи нам много публика, то нам је мотив више да се пружи добра партија и освојимо нова два бода - истакао је Миленковић.

Дерби на Сланој бари почиње у суботу у 18 часова.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести