РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ ДОБИО НОВО РУКОВОДСТВО Филип Бацковић председник

Директор "Медиа плеј" ДОО Филип Бацковић нови је председник Рукометног савеза Војводине.
1
Фото: Рукометни савез Србије

То је једногласно одлучено на ванредној седници Скупштине РСВ, која је заказана после оставке досадашњег првог човека Савеза Јована Ковачевића, после две године мандата. Седници је присуствовао 21 делегат од укупно 29 колико броји Скупштина. Седници су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председница и генерални секретар РСС  Милена Делић и Светозар Станковић, председница и генерални секретар Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и Младен Стојшин.

Поред Бацковића, чланови Управног одбора су Немања Милојевић (потпредседник), Војислав Булатовић (потпредседник), Славка Којић, Ђурађ Трбојевић, Дамјан Јакшић и Душан Седлар. Прослављеном репрезентативцу Србије Рајку Продановићу продужен је мандат на месту генералног секретара.

- План рада новог Управног одбора биће у највећој мери фокусиран на популаризацију рукомета и подизању квалитета Лиге млађих категорија, јер је то оно што је темељ и почетна тачка овог система. Досадашње руководство је претходне сезоне, уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, обезбедило 2.000.000 динара и тиме растеретило све клубове трошкова у такмичењу млађих категорија за полусезону.

Оно што ће ново руководство пробати да обезбеди јесте да што више клубове растеретимо трошкова, како бисмо имали њихово што виталније функционисање и како би могли да се фокусирају на подизање квалитета рада. Надам се и верујем да ћемо успети да поновимо претходно наведено ослобађање клубова од обавеза плаћања котизације, што би требало да постане позитиван тренд у раду и функционисању Савеза.

За успешан рад и просперитет рукомета потребна је што шира подршка свих институција, али и појединаца, рукометних заљубљеника и људи који су спремни да се ставе на располагање и да заједничким снагама вратимо рукомет тамо где му је и место - рекао је новоизабрани председник РСВ Филип Бацковић.

Скупштина је усвојила извештаје УО о раду РСВ и Надзорног одбора РСВ. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести