СРБИЈИ БРОНЗА на светском рукометном првенству глувих у Копенхагену

Рукометна репрезентација глувих Србије освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Копенхагену.
с
Фото: приватна архива

Након жестоке борбе и храбре игре, наши рукометаши су заслужено освојили треће место на овом престижном такмичењу. Поред наше селекције, на турниру су учествовале и екипе из Хрватске, Немачке, Данске, Турске, Кеније, Камеруна и друге.

У полуфиналном мечу, наша репрезентација се суочила са селекцијом Хрватске, која је знатно бројчано и финансијски квалитетнија од српске.

Стручни штаб се определио да им се супротстави нашим младим снагама, како би прва постава имала време да се опорави од повреда.

То се неповољно одразило на резултат, па је сусрет завршен резултатом 30:13 у корист Хрватске. Ипак, радује чињеница да је најмлађи члан српске репрезентације, Огњен Оберкнежев, проглашен за играча утакмице.

Ово је показатељ да наш систем рада пажљиво прати и развија млађе категорије, што би требало да донесе боље резултате у будућности.

У мечу за бронзу наша екипа одметника је снаге са селекцијом Турске, где су били успешнији, славећи 29:20, док је наш искусни голман, Кикинђанин, Владимир Тепавац, проглашен за играча меча.

- Овај успех наших рукометаша представља велики подстрек за даљи развој рукомета за глуве у Србији и доказује да се упорност, таленат и тимски рад исплате. Честитамо репрезентацији на изванредном резултату и поносно носимо бронзу са Светског првенства глувих у Данској - рекао је потпредседник и тренер рукометне екипе СУГН Чачак Мирослав Томићевић.

Српски репрезентативци изразили су велико задовољство урађеним, а посебно оним који су их на било који начин подржали.

- Велику захвалност дугујемо Министарству за спорт и омладину са министром Зораном Гајићем на челу, Спортском савезу Србије и председнику Давору Штефанеку на непрестаној подршци развоју спорта глувих у нашој земљи. Наравно, захваљујемо се и техничком директору рукометне репрезентације Војиславу Малешевићу, председници Рукометног савеза Србије Милени Делић, Спортском центру Језеро-Кикинда, градоначелнику Кикинде Николи Лукачу, Драгану Пецарском и Дејану Пудару, који су омогућили нашим рукометашима да се припреме на најбољи могући начин пред одлазак на Светско првенство. Такође, не смемо да заборавимо ни компанију Унит, која нам је обезбедила најквалитетније дресове - суштина је заједничке поруке српских репрезентативаца.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести