СРПКИЊЕ ПОКЛЕКЛЕ ПРОТИВ ПОЉСКЕ НА СП Друго полувреме пресудило

Рукометашице Србије претрпеле су пораз од Пољске у првом мечу треће групе главне рунде Светског првенства и тако оастале без шансе да се пласирају у четвртфинале.
RSS/ IHF/Kolektiff
Фото: RSS/ IHF/Kolektiff

Изабранице Уроша Брегара су одиграле солидно прво полувреме, али су у наставку стале што су Пољакиње искориситле и тако одржале наду да се нађу међу две најбоље селекције у групи.

Уводни минути протекли су у доброј игри Србије на обе стране терена.  Након пет минута игре изабранице Уроша Брегара водиле су са 4:0.  На голу је бриљирала Марија Чолић која је у неколико наврата „прочитала" намере ведете Пољске Монике Кобилинске. Први гол Пољакиње су постигле у седмом минуту преко Марије Вјерталек. Уследио је период слабије игре Србије што је противник искористио да смањи заостатак, али само на неколико минута. Комбиновале су Пољакиње у одбрани и повремено су играле фластер на Јовани Јововић, али нису успеле да преокрену резултат, па су на одмор отишле са три гола заостатка.

У наставку сусрета Пољакиње су играле организованије у одбрани са више концетрације на пивоте што је утицало да Србија до првог гола у другом полувремену дође тек након десет минута игре преко Марије Лаништанин.  На 15 минута до краја Пољакиње су са два гола магде Балсам стигле до егала (14:14). „Пробудиле" су се Српкиње и нису дозволиле противницама да преломе меч.  У финишу Пољакиње су биле прибраније и уписале су два бода.

Србија – Пољска 21:22(13:10)

ХЕРНИНГ: Јиске Банк Боксен, гледалаца: 500. Судије: Ј. Белкири и С. Хамиди (Алжир). Седмерци: Србија 5 (5), Пољска 4 (3). Искључења: Србија 10, Пољска 6 минута.

СРБИЈА: Симић, Радосављевић 6, Величковић, Вукајловић, Лаништанин 5 (3), Нуковић, Јањушевић 3 (2), Стаменић, Јововић, Кубина, Ловрић, Бојичић 3, Радевић, Лазић 4, Милојевић, Чолић (6 одбрана).

ПОЉСКА: Галинска 1 (1), Кобилинска 4, Балсам 4 (2), Вјертелак 1, Матушчик 2, Плачек, Горна 1, Томчик, Зима (6 одбрана), Рошак 1, Урбанска, Михалак, Кохањек 6, Масна, Учиновик, Ноцун 2.

В. Гвозденовић

Немачка на корак до четвртфинала, Мађарска испред ЦГ и Хрватске

Рукометашице Немачке победиле су Румунију (24:22) у првом колу друге фазе Светског првенства. Немице су тако остале максималне, имају шест бодова и налазе се на корак од пласмана у четвтфинале планетарне смотре. Румунија је остала на два бода и уколико Данска савлада Јапана, изгубиће сваку шансу да се нађе у нокаут фази. Најефикаснија на мечу била је Бучески са осам голова, док су код Немица по четири постигле Дол и Лот.

У истом термину, само у оквиру друге групе, Мађарска је била убедљива против Сенегала – 30:20. Мађарице су сада на деоби првог места са Шведском и Црном Гором, која је нешто раније изгубила од Хрватске (26:25). Сенегал је претпоследњи са једним бодом и у наредном мечу игра управо са Црном Гором.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести