Српски јуниори у Новом Саду пишу шпанску причу

Јуниорска рукометна репрезентација Србије од понедељка се налази у Новом Саду, где се припрема за Светско првенство, које ће се од 16. до 29. јула одржати у Шпанији.
Juniori Srbije u rukometu/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива /Јуниори Србије испред хотела „Леополд”

У град подно Петроварадинске тврђаве јуниори су стигли после уводних петодневних припрема у Ковилову и двомеча са Мађарима (29:28 и 28:28), где су показали осцилације, што је донекле и разумљиво јер су се тек окупили.

- Новосадска фаза припрема предвиђена је за мало теже тренинге, а у недељу, као предигра А националног тима и Швајцараца, играћемо са олимпијском селекцијом Србије. Потом нас чека турнир у Мађарској с домаћином и Норвежанима, као и припреме у Ковилову. Поново се враћамо у Нови Сад, где ћемо боравити прве седмице јула, одиграћемо и две контролне утакмице, а финалне припреме одрадићемо у Старој Пазови, одакле ћемо 15. јула отпутовати за Шпанију – рапортирао је о плану припрема тренер јуниора Борис Ројевић, који ради у тандему са Александром Тунгузом.

Српске јуноше смештене су у хотелу “Леополд” на Петроварадинској тврђави, а тренирају на Спенсу, па је разумљиво то што су презадовољни условима. У шпанској групи играће са домаћином, Словенијом, Тунисом, Јапаном и Америком.

- Изузетно је тешка група. Шпанци су светски вицешампиони, Словенци европски прваци, Тунис је првак Африке, а Јапан вицешампион Азије. Нисмо имали среће на жребу, али нема кукања, морамо што боље да се припремимо. Најважније је да почнемо добро, победом над Јапаном направили бисмо корак који би умногоме одредио нашу судбину на СП. Надамо се још победама против Америке, као и Туниса или Словеније. Тако бисмо ушли међу 16 екипа, чиме бисмо остварили циљ. Потом следи нокаут фаза где је све могуће. Надамо се најбољем – сматра Борис Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести