Штербик најлепша прича ЕП: Био сам код доктора, а онда...

ЗАГРЕБ: Голман шпанске рукометне репрезентације Арпад Штербик, један од јунака прве титуле првака Европе, октрио је да није очекивао да ће играти у Хрватској и да је срећан што је успео да помогне након невероватног сплета околности.
strebik, epa
Фото: Arpad Šterbik, foto: EPA (GEORGI LICOVSKI)

Штербик је на завршницу у Загреб стигао због повреде Гонзала Переза де Варгаса и то на дан полуфинала против Француске и са три кључне одбране допринео финалу, а потом и осам против Данске за европски трон.
"Био сам у Скопљу, чекао сам ред за преглед код доктора кад ми је стигао позив из репрезентације око 10.30. У 14.30 сам био у авиону за Љубљану одакле су ме довели аутомобилом у хотел у Загреб, стигао сам на вечеру, заспао и онда се мало спремао за Французе", рекао је Штербик, а преноси Вечерњи лист.
Искусни 38-годишњи чувар мреже, рођен у Сенти и који има две светске бронзе са југословенском репрезентацијом, додаје да се одлично физички осећа.
"Бранио сам само пола сата на Европском првенству. Здрав сам, имам мотив, играћу још. Чудно је, стар сам као и неки тренер. Ево, Динар (селектор Француске прим. аут) је само две године од мене старији. Покушавам да помогнем млађима", поручује голман мађарског Веспрема, званично најбољи појединац финала.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести