Светислав Веркић, голман РК Војводина: У Израел по нову авантуру

За фудбалске голмане важи оно правило да су као вино – што старији то бољи.
w
Фото: Arkus liga

Да је тако и у рукомету доказује 40-годишњи чувар мреже Војводине Светислав Веркић. Војводина је доминантно дошла до јубиларне десете титуле, после које ће клуб са Слане баре да напусти неколико играча, међу њима и Светислав Веркић који ће каријеру да настави у Израелу у редовима Хапоел Ашдода.

– Поред Хапоела имао сам и понуде домаћих клубова у првом реду Динама, Црвене звезде и матичног клуба Југовића. Ипак, одлучио сам да потпишем за Хапоел и све се десило брзо, лако смо дошли до договора. На моју одлуку да одем у Израел утицао је и Андреј Вукојевић, који је тренер екипе Хапоела. Самим тим и боравак у иностранству биће лакши када имаш неког свог. Све у свему у Израел идем по пензију – рекао је Веркић.

Када је реч о сезони на измаку, јасно је да су чувари мреже Војводине  били на висини задатка. Од искуснијих Светислава Веркића и Ахмеда Бедуиа квалитетно је минуте искористио и млади Марко Драшко. Веркић је рекао да је задовољан сезоном, а поготово својом и формом колега међу стативама.

– Сезона је била одлична и поносан сам на целу екипу. Иза себе имам трофеје и године искуства, али морам да кажем да ми је била велика част да као капитен предводим ову фантастичну екипу. Ако узмем у обзир да је првенство било напорно и дуго, пријатно сам изненађен својим партијама. У тренуцима када ме није ишло, Бедуи је улазио и успевао да “извади кестење из ватре”, тако да смо се одлично допуњавали и одрадили одличан посао. Опет, када њему није био добар дан, ја сам био на висини задатка и имали смо добру сарадњу. Оно што треба да радује, како Војводину, тако и целокупан домаћи рукомет, јесте Марко Драшко. Он је брилијантним партијама за кадетску селекцију Србије показао о каквом се таленту ради и да ће у годинама које долазе сигурно да значи сениорском националом тиму – рекао је Веркић.

Пензија ни на видику

Искусни голман је поред Југовића, Војводине и Црвене звезде, бранио боје клубова из Португалије, Словачке, Норвешке и Немачке. Иако је у позним годинама за спортисту, Веркић истиче да још не размишља о пензији.

– То су ме многи питали. Сви су добили исти одговор – пензија ме још не интересује. Сматрам да године нису пресудне, да је најважније моје здравствено и физичко стање. Осећам се као младић и сигуран сам да крај још није близу – закључио је Веркић.

Репрезентација прошлост

Веркић је у позним годинама први пут наступао за репрезентацију Србије на Светском првенству 2019. године, али је рекао да је завршио каријеру у најдражем, националном дресу.

– Прича са репрезентацијом је сигурно окончана. Не само због мојих година, већ и због изванредних голмана које имамо. У првом реду ту су Милосављев и Цупара, а има их још који бране на врхунском нивоу, тако да им један „маторац” није потребан – са осмехом је рекао Веркић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести