У НОВОМ САДУ ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У МИНИ РУКОМЕТУ „ГОЛ ЗА ОСМЕХ": Печат другарства и емпатије (за срце и душу) (ФОТО)

Протеклог викенда из Новог Сада, из ОШ "Прва војвођанска бригада", у свет је отишла нова, прелепа рукометна прича.
1
Фото: Dnevnik.rs

За ову причу је сценарио написало 217 дечака и девојчица из 18 екипа на деветом Хуманитарном турниру у мини-рукомету „Гол за осмех", у организацију РК „Адут“ са Браниславом Радишићем на челу. 

Још снажнији печат на сјајну манифестацију оставља гест малишана до 12 година који су, поред игре, показали емпатију, мислећи на другаре и штићенике Дечјег села „Др Милорад Павловић” из Сремске Каменице, правећи им и дарујући новогодишње и божићне пакетиће.

Фото: Dnevnik.rs

– И ове године турнир је прошао изузетно успешно, поготово начин на који су деца играла рукомет, дружила се. Као и сваке године, скупљено је доста пакетића за Дечје село, чиме смо испунили циљ нашег традиционалног турнира. Најбољи показатељ су осмеси на дечјим лицима. Без обзира на то што турнир нема такмичарски значај, јер су сва деца победници, приступајући озбиљно утакмица и дајући максимум. Сви су кући отишли задовољни, што нам испуњава срце и пуни душу – рекао је у име РК Адут тренер Томислав Рожмарић.

Фото: Dnevnik.rs

Лена Шешум (12) рукометашица Лавова из Бачке Паланке.

– Јако лепо ми је било на турниру, упознала сам много нових другара и уживала сам. Направила сам велики пакетић за вршњаке из Сремске Каменице и драго ми је што сам усрећила неку децу.

Фото: Dnevnik.rs

Филипу Јаковљевском (11) из футошког Металца с радошћу је дошао у Нови Сад да учествује на турниру.

– Било ми је прелепо, упознао сам нову другаре из других клубова – рекао је Јаковљевски. – Мало смо причали и дружили се. Такође, донели смо пакетиће за наше другаре из Села из Сремске Каменице.

И Алексији Иванежи (12) из новосадске Војводине је поносна што је дошла да донесе слаткише, играчке и гардеробу за децу из Села.

– Било је много занимљиво, сви смо се трудили да што боље играмо на турниру и да покажемо шта смо научили – истакла је Алексија. –Упознала сам много нових другара и тренера, све ми се буквално допало.

Фото: Dnevnik.rs

Матија Тадић (9) члан је РК Радничког из Шида.

– Радујем се што сам и ја дао допринос да измамим осмех на лицу другарима без родитељског старања. То је лепа тема и повод, а уз то било ми је врло забавно. Нови другари, играње, учење и хуманост све на једном месту – истакао је Матија.

РК Адут је имао велику помоћ од управе школе Прва војвођанска бригада, Дневника, Градске управе за спорт, ББ Минакве, те градском и покрајинском рукометном савезу.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести