У „СЛАНОЈ БАРИ” СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ: Војводина дочекује славни Фленсбург у Лиги Европе (18.45)

Рукометаше Војводине у уторак од 18.45 часова очекује изузетан тежак задатак. У Нови Сад стиже чувени Фленсбург, бундеслигашка екипа великог европског реномеа, која ће са црвено-белима одмерити снаге у оквиру главне фазе Лиге Европе, другом по квалитету ЕХФ такмичењу.
с
Фото: Филип Бакић

Меч се игра у Спортском центру „Слана бара“, који ће, као и на претходним европским утакмицама, да буде попуњен до последњег места.

 У другом окршају треће групе састају се Силкеборг и Кадетен, такође, од 18.45 сати.

Браниоци свих српских трофеја и актуелни освајачи Еврокупа, са високим амбицијама су кренули у Топ-16 фазу Лиге Европе. Након повреда, које су претрпели Вукашин Воркапић, Стефан додић, Миљан Вуковљак и Мохамед Азиз, чинило се да Новосађани немају шта да траже против Кадетена. Ипак, храбра чета Бориса Ројевића је, иако десеткована, показала зубе Швајцарцима и јасно поручила да се не предаје до краја.

Чувар мреже Новосађана Фран Лучин истакао је да је екипа упркос повредама спремна да приреди изненађење.

– Ово је сигурно најтежа утакмица у протеклих неколико година. Фленсбург има тим за Лигу шампиона и о њиховим играчима можемо да причамо само у суперлативу, па су евидентно фаворити. Имали смо времена да се спремимо за њих и имамо јасан циљ да освојимо макар бод. Ово је меч у ком треба да уживамо и ми и публика које ће нас као и до сада здушно подржавати од првог до последњег минута. Навијачи су нам заиста важни и надам се да ће нас навијањем погурати до изненађења – јасан је хрватски интернационалац.

Стратег актуелног шампиона Србије Борис Ројевић имао је само речи хвале за наредног ривала.

– Шта рећи о екипи која у својим редовима има полуфиналисте и финалисте Светског или Европског првенства. Екипа која је према мом мишљењу у топ пет екипа у Европи. Тим који стицајем околности игра Лигу Европе, а пројектован је да освоји то такмичење. За наш клуб, за нашу Војводину, ова утакмица јесте награда за сав труд и резултате и континуитет у европским такмичењима претходних година. Наравно да не излазимо са белом заставом, посебно не код куће. Имамо шест повређених играча и то је чињеница, али и без њих екипа може и мора да одигра најбоље што може. Видели смо у Швајцарској да су неке наше грешке коштале бољег резултата. Сада је другачији ривал, али верујем да са великом енергијом са трибина и са нашом тимској енергијом можемо да одиграмо сјајан меч – поручио је Ројевић.

Фленсбург има реноме некадашњег првака Европе, четврти је тим изразито квалитетне Бундеслиге и као такав највећи изазов који су новосадски црвено-бели икада имали пред собом на домаћем паркету.


Немци у доброј форми

Фленсбург је у Нови Сад стигао охрабрен победом у Бундеслиги над Рај Некар Левеном са 35:26. Вошин ривал се налази на 3. месту на табели у првенству Немачке. Испред Фленсбурга су само Магдебург и Фуксе Берлин за који наступају наши репрезентативци Мијајло Марсенић и Дејан Милосављев. У првом мечу главне рунде Лиге Европе Фленсбург је савладао Силкеборг са 38:28.


В. Гвозденовић

 

Група 3

Војводина – Фленсбург (18.45)

Силкеборг – Кадетен (18.45)

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести